10:35 20.10.2023

Зеленський подякував Байдену за виступ: Двопартійна підтримка України в США надихає українських воїнів і націю

2 хв читати
Зеленський подякував Байдену за виступ: Двопартійна підтримка України в США надихає українських воїнів і націю

Президент України Володимир Зеленський подякував президентові США Джозефу Байдену за його виступ на підтримку України та наголосив на важливості двопартійної підтримки України в США.

"Я дякую президентові США Джо Байдену за його потужний виступ. Разом ми не дозволимо ненависті зруйнувати свободу і ми не дозволимо терористам зруйнувати демократію. Україна вдячна США за всю підтримку і за їхню непохитну віру в те, що гуманізм, свобода, незалежність і базований на правилах міжнародний порядок завжди мають перемагати. Наша спільна мета - захистити вільний спосіб життя для всіх наших народів", - написав Зеленський у Х (раніше –Twitter) у п'ятницю вранці.

Він також зазначив, що "непохитна двопартійна підтримка України в Сполучених Штатах неймовірно надихає всіх наших воїнів і всю нашу націю". "Інвестиції Америки в оборону України гарантуватимуть довгострокову безпеку для всієї Європи та світу", - наголосив глава Української держави.

"Світ, особливо країни, які стикаються з агресією та тероризмом, сподіваються, що Америка очолить справу зі збереження нашої спільної свободи", - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, Байден у привітанні до нації заявив, що Конгрес США має зробити все можливе, щоб без пауз продовжувати постачання зброї в Україну. Він зазначив, що США направляють Україні озброєння зі складів, а гроші, які виділяє Конгрес, потрібні, щоб знову закуповувати зброю на склади, і це забезпечує роботою американські компанії, які виробляють зброю в усій країні.

"Як і під час Другої світової війни, ми будуємо арсенал демократії", - сказав президент США.

Він підтвердив, що планує направити запит до Конгресу про фінансову допомогу Україні та Ізраїлю, і зазначив, що це необхідно для підтримки "наших найважливіших партнерів, включно з Ізраїлем та Україною". "Це розумна інвестиція, яка принесе дивіденди... протягом багатьох поколінь", - сказав президент США.

У телефонній розмові із Зеленським напередодні свого виступу Байден запевнив, що і демократи, і республіканці готові й надалі передавати військову допомогу Києву.

Раніше повідомлялося, що Білий дім готує запит до Конгресу на додаткове фінансування, що передбачає мільярди доларів для Ізраїлю та України. Зазначалося, що пакет додаткового фінансування, ймовірно, потребуватиме для України $60 млрд, решта запиту включатиме приблизно $40 млрд на надання допомоги Ізраїлю, Тайваню, також на безпеку американсько-мексиканського кордону.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА