17:43 23.10.2023

Членство України в НАТО може зупинити війну – Климпуш-Цинцадзе

2 хв читати
Членство України в НАТО може зупинити війну – Климпуш-Цинцадзе

Членство України у Північноатлантичному альянсі могло б прискорити завершення війни Росії проти України, але на сьогодні чіткого консенсусу щодо питання членства немає.

Про це сказала голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе під час спеціальної події Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

Парламентарка наголосила, що сьогодні для України важливо мати рішення про запрошення до НАТО і певний формат залучення.

"Це вимагає єдності. Але на сьогодні ми не бачимо єдності, бачення швидкого руху, короткого шляху, чіткого визначення, як втілити цей процес. Але ми бачимо американське лідерство щодо намагань створити згуртованість навколо остаточного рішення щодо запрошення України до членства в НАТО", - зазначила вона.

На її думку, робота зі створення звернення Атлантичної ради до президента США є важливою частиною цього процесу.

"Важлива річ - це те, що наші друзі врешті сформулювали, що підтримку необхідно продовжувати не "стільки, скільки потрібно", а "стільки, скільки потрібно для того, щоб Україна перемогла, а Росія - програла". Це важливо, що всі ми добре розуміємо, чого ми прагнемо і що має бути результатом оборонної війни, яку ми ведемо на своїй землі. І це підводить мене до відповіді на запитання, "чому це важливо саме зараз", - зазначила парламентар.

Вона також наголосила важливість того, що питання озброєння окремим розділом включене до звернення Атлантичної ради.

"Я підкреслюю необхідність збільшення кількості, якості і термінів постачання зброї Україні на всіх дипломатичних зустрічах, коли є така можливість. І це добре віддзеркалено у вашому документі. Будь-який військовий командир під час планування успішної військової операції повинен мати всі необхідні ресурси під рукою. І це дуже важливо. Наші військові не мають достатньо зброї, що не дає можливість ефективно планувати контрнаступ або протиповітряну оборону", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Київський Безпековий Форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", - головна платформа нашої держави для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки. 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА