19:18 23.10.2023

На Вашингтонському саміті Україна має отримати запрошення до НАТО - Яценюк на КБФ

2 хв читати
На Вашингтонському саміті Україна має отримати запрошення до НАТО - Яценюк на КБФ

На Вашингтонському саміті Україна має отримати запрошення до НАТО, що буде рівнозначно початку переговорів про вступ, сказав голова Київського безпекового форуму (КБФ), прем'єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк.

"Вірю, що під час Вашингтонського саміту НАТО Україна має отримати запрошення, що буде рівнозначно початку переговорів щодо вступу до Альянсу", - наводить пресслужба Форуму висловлювання Яценюка в понеділок на заході.

Як повідомлялося раніше, під час Форуму відбулася презентація звернення Атлантичної ради до президента США про вступ України до НАТО. На думку Яценюка, представлений Атлантичною радою документ - це "дорожня карта", як зробити Україну членом Альянсу.

"Ми можемо обговорювати технічні нюанси. Але це питання не якихось технічних нюансів, це питання історії", - наголосив він. "Немає іншої опції для України, для українського народу, та й для всього вільного світу, ніж зробити Україну членом НАТО", - наголосив голова КБФ.

За його словами, найважчим буде "переконати всіх у НАТО мати спільну позицію", зокрема, щоб країни на кшталт Угорщини та Туреччини також узяли участь у прискореному процесі, "щоб допомогти Україні вступити до НАТО якомога швидше".

"Вірю, що у Вашингтоні рішення буде ухвалено. Переконаний, що Вашингтонський саміт принесе реальні зусилля і ухвалить остаточне рішення для українського народу зробити Україну членом НАТО. І показати всьому світу, що ми не боїмося, що ми віримо у вільний світ і готові відстоювати вільний світ разом із Україною", - наголосив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання гостей заходу про можливість "плану Б" за умови іншого розвитку ситуації, голова КБФ наголосив: "Це не план Б, це капітуляція. І китайці, і росіяни, і навіть Глобальний Південь уважно спостерігають, чи покажуть США, що вони досі лідер вільного світу. Чи зможе вільний світ себе захистити, чи має він достатньо мужності для того, щоб захистити демократію, свободи, навіть життя людей. Чи готовий вільний світ боротися. Тому для вільного світу немає жодного іншого варіанту. А "планів Б" може бути багато, але вони всі будуть на користь тоталітарних режимів".

Київський Безпековий Форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", - головна платформа України для обговорення проблем війни та миру, національної та світової безпеки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА