11:29 24.10.2023

У Києві Кличко зберігає високу підтримку, хоча висока частка невизначених - КМІС

2 хв читати
У Києві Кличко зберігає високу підтримку, хоча висока частка невизначених - КМІС

Якби в столиці відбувалися вибори міського голови, то за нинішнього мера Віталія Кличка проголосували б 53% з киян, які визначилися з вибором, і 29% з усіх опитаних. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 12-16 жовтня.

"Наразі вибори в місті Києві не плануються і невідомо, хто би потенційно міг змагатися за посаду голови столиці. Респондентам пропонувався список з дев'яти осіб, які можуть бути учасниками місцевих перегонів (а також респондент міг назвати свій варіант)", - ідеться в пресрелізі за підсумками соціологічного дослідження, розміщеному на сайті КМІС у вівторок.

Як повідомляється, "найбільшу підтримку має В. Кличко, за якого проголосували б 29% серед усіх респондентів і 53% серед тих, хто визначився з вибором. Далі зі значним відривом із приблизно однаковою підтримкою йдуть (різниця в межах похибки) А. Іллєнко (6,4% і 11,6% відповідно), І. Верещук (5,5% і 9,9%), М. Томенко (4,7% і 8,5%), М. Порошенко (4,6% і 8,3%). Інші кандидати мають нижчу підтримку".

"Разом з цим, - наголошується в повідомленні, - важливо звернути увагу, що 29% серед усіх респондентів не заперечили участь у голосуванні, але не визначилися, за кого б могли віддати свій голос".

Виконавчий директор КМІС Антон Грушецький, коментуючи дослідження, сказав: "Проведені в останній час наші соціологічні опитування і опитування наших колег показують, що на думку українців вибори під час війни – не на часі. Пріоритетом є перемога у війні. Проте в контексті резонансних справ про можливо неефективне використання місцевих бюджетів рівень підтримки мерів є прикметним індикатором настроїв громадськості. Ми бачимо, що в м. Київ В. Кличко зберігає високу підтримку, хоча разом з цим у місті висока частка тих, хто має невизначені погляди. Крім цього, як і в попередні роки, відкритим питанням є, хто намагатиметься конкурувати з В. Кличком".

Соцопитування проведено методом телефонних інтерв'ю, опитано 805 респондентів, які проживають у всіх районах м. Києва. Опитування проводили з дорослими (віком 18 років і старше) жителями столиці, які на момент опитування проживали і були зареєстровані в м. Києві. За звичайних обставин статпохибка такої вибірки не перевищує 3,5%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА