14:37 24.10.2023

Європейська рада наприкінці тижня підтвердить прихильність фінпідтримці України - Шольц

2 хв читати
Європейська рада наприкінці тижня підтвердить прихильність фінпідтримці України - Шольц

Європейська рада на засіданні 26-27 жовтня в Брюсселі підтвердить спільну волю надати фінансову підтримку Україні, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на відкритті 6-го українсько-німецького бізнес-форуму в Берліні у вівторок.

"І я працюватиму над тим, щоб до кінця року в нас були конкретні рішення для забезпечення стійкої підтримки України найближчими роками", - наголосив він, закликаючи німецький бізнес брати участь у відновленні України.

За його словами, федеральний уряд забезпечуватиме необхідну політичну основу, а також надаватиме гарантійні інструменти.

Шольц нагадав, що Європейський Союз має намір створити Ukraine Facility, який об'єднуватиме гранти та кредити, координуватиме приватні та державні інвестиції, а також узагальнюватиме технічні та інші заходи підтримки, які ЄС надає країнам-кандидатам.

Він зазначив, що для реалізації такого підходу має бути план, складений самою Україною, який добре скоординований з ЄС, а також на міжнародному рівні.

"Фінансова підтримка також пов'язана із завершенням важливих кроків із реформування. Міжнародна донорська платформа, яку я запустив під час головування Німеччини в G7 торік, продовжує відігравати важливу роль у координації та розробленні пріоритетів реформ із партнерами за межами ЄС", - додав канцлер.

Він також зазначив, що в червні наступного року Німеччина запросить міжнародних прихильників України на Конференцію з відновлення України 2024 у Берліні, метою якої також є забезпечення довгострокової економічної та фінансової підтримки України і з боку держав-учасниць, і з боку приватного сектору.

"Приватний сектор відіграватиме центральну роль у цьому гігантському завданні відновлення. І я впевнений, що ми можемо покластися на досвід і прихильність німецької промисловості", - наголосив Шольц.

Як повідомлялося, Європейський парламент раніше в жовтні підтримав ініціативу, яка передбачає створення нового фінансового інструменту для України - Ukraine Facility обсягом до EUR50 млрд на 2024-2027 роки. Однак остаточно це рішення ще не ухвалено, зокрема й на рівні Європейської ради.

Україна розраховує, що наступного року в межах цієї програми отримає EUR18 млрд бюджетної підтримки. План України під виділення Ukraine Facility має бути представлений у листопаді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА