18:55 24.10.2023

Зеленський обговорив із главою Міноборони Данії питання посилення неба винищувачами й ППО

2 хв читати
Зеленський обговорив із главою Міноборони Данії питання посилення неба винищувачами й ППО

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Королівства Данія Троельсом Люндом Поульсеном, який прибув із візитом до Києва.

Як повідомила пресслужба Зеленського, основну увагу під час зустрічі було приділено питанням посилення українського неба сучасними винищувачами та новими системами протиповітряної оборони. Також було обговорено співпрацю в рамках авіаційної коаліції та тренування українських пілотів на літаках F-16, які Данія та інші партнери готуються передати Україні.

Окремо було відзначено ухвалення "Групою семи" на Вільнюському саміті НАТО Спільної декларації щодо підтримки України та висловлено готовність до початку переговорів України з країнами Північної Європи щодо отримання відповідних безпекових гарантій.

Глава держави висловив вдячність уряду Данії на чолі з прем'єр-міністром Метте Фредеріксен, а також усьому данському суспільству за потужну підтримку з перших днів повномасштабної російської агресії та надані пакети військової допомоги.

Окремо Зеленський відзначив зразковий патронат Данії над відновленням Миколаєва та важливу підтримку з боку офіційного Копенгагена на шляху України до Європейського Союзу.

"Ми працюємо над завершенням виконання всіх семи рекомендацій Європейської комісії. І будемо дуже раді, якщо зможемо розпочати переговори про вступ до ЄС до кінця поточного року", - сказав президент.

Наприкінці зустрічі президент України вручив міністру оборони Данії орден "За заслуги" І ступеня, а державному секретареві з питань політики безпеки та операцій Міністерства оборони Данії Кесперу Хой-Єнсену - орден "За заслуги" ІІІ ступеня. Данських посадовців було нагороджено за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА