10:51 25.10.2023

Майбутній саміт ЄС обговорить подальшу підтримку України - лист Мішеля лідерам

2 хв читати
Майбутній саміт ЄС обговорить подальшу підтримку України - лист Мішеля лідерам

Президент Європейської ради Шарль Мішель пропонує лідерам ЄС на майбутньому саміті серед інших питань обговорити подальшу підтримку України.

У запрошувальному листі Мішеля, адресованому лідерам Європейського Союзу, оприлюдненому напередодні проведення саміту, що відбудеться в Брюсселі 26-27 жовтня, зазначено: "Щодо України - ми продовжимо нашу непохитну підтримку стільки, скільки буде потрібно. Серед різних аспектів нашої допомоги я хотів би, щоб ми зупинилися на конкретних шляхах прискорення надання військової підтримки, прогресу в наших планах щодо використання знерухомлених активів Росії та активізації нашої дипломатичної роботи, щоб забезпечити найширшу міжнародну підтримку всеосяжного, справедливого і сталого миру".

Президент Європейської ради продовжив, що майбутня зустріч також надасть можливість дати рекомендації щодо перегляду багаторічної фінансової основи "з метою швидкого досягнення угоди". "Дотримуючись принципу, згідно з яким нічого не погоджено, доки не погоджено все, ми маємо критично поглянути на наші найнагальніші потреби, визначити наші пріоритети й вирішити, як їх фінансувати", - уточнив Мішель.

У листі не уточнюється, чи входить до питання про перегляд бюджету так званий український фонд, з ініціативою про створення якого раніше виступила Європейська Комісія, запропонувавши виділити Україні для стабільного фінансування 50 млрд євро на період із 2024 до 2027 року.

Президент Євроради пише, що майбутня зустріч відбувається "в період величезної глобальної нестабільності та відсутності безпеки, які останнім часом посилюються подіями на Близькому Сході". "Ці події потребують нашої негайної уваги, не відволікаючи нас від нашої постійної підтримки України. Наша відповідальність - залишатися єдиними та послідовними й діяти відповідно до наших цінностей, закріплених у договорах", - наголосив Мішель.

Іншими питанням для обговорення він назвав підвищення конкурентоспроможності економіки, міграцію, ситуацію в Сахелі, відносини Приштини та Белграда й Південний Кавказ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА