18:57 30.10.2023

Зеленський обговорив із делегацією конгресменів США продовження забезпечення бюджетної та військової допомоги Києву

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський прийняв двопартійну делегацію Палати представників Конгресу США у складі Джеймса Френча Гілла, Майкла Квіглі та Стівена Лінча, які перебувають в Україні з візитом.

Як повідомила пресслужба Зеленського, він наголосив, що такі візити солідарності є потужним сигналом підтримки України та її народу з боку США. Це, зокрема, особливо важливо напередодні зими, коли держава-агресор планує продовжити ракетний терор проти українських міст та об'єктів критичної інфраструктури.

"Ми високо цінуємо те, що Республіканська й Демократична партії, адміністрація президента Джозефа Байдена, а також обидві палати американського Конгресу об’єднані в підтримці України. Це справді потужний сигнал світу про те, що ми переможемо в боротьбі за наші спільні цінності – свободу й демократію", - наголосив Зеленський.

Під час зустрічі обговорено питання продовження дієвої та всебічної підтримки України з боку Сполучених Штатів. У цьому контексті акцентовано на важливості внесення президентом США Джозефом Байденом бюджетного запиту до Конгресу щодо фінансування видатків на допомогу Україні, який містить забезпечення бюджетної та військової допомоги.

"З перших днів широкомасштабного вторгнення підтримка США залишається незмінною, це допомогло об’єднати світ навколо України. Продовження такої допомоги є запорукою успіху нашої країни в боротьбі з російською агресією", - зазначив президент.

Президент України також детально поінформував американську делегацію про ситуацію на передовій і першочергові потреби сил оборони України. У цьому контексті було предметно обговорено ключові напрями подальшої американської співпраці у сфері безпеки та оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА