14:28 01.11.2023

"Євросолідарність" вимагає усунути депутатів від "ОПЗЖ" із Київради і проголосувати на сесії в четвер

2 хв читати

Представники проросійських політичних сил, зокрема "Опозиційної платформи - За життя", які досі мають мандати рад різних рівнів, мають бути негайно відсторонені, повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність".

Лідерка фракції "Євросолідарність" у Київській міській раді Марина Порошенко наголосила, що під час війни жодних компромісів із проросійськими депутатами бути не може. "Тому ми вимагаємо, щоб партії, які показали себе як проросійські, як колаборанти, пішли геть з української політичної сфери і щоб вони не впливали на життя українського суспільства. Фракція "Європейська солідарність" у Київраді зареєструвала проєкти рішень, які вимагають позбавити всіх прав голосування, очолювання комісій, прийняття рішень та участі в закритих засіданнях рад, де є таємна інформація. Ми вимагаємо, щоб завтра на засіданні сесії Київської міської ради були негайно розглянуті й проголосовані ці проєкти рішень і щоб Київрада показала, що ми маємо політичну волю очистити свої ряди від колабораціоністів і проросійських партій", - сказала вона.

За словами депутатки Київради від "ЄС" Вікторії Пташник, у Київській міській раді представник "ОПЗЖ" очолює правоохоронну комісію під час війни. Вона також нагадала, що торік РНБО ухвалила рішення, де заборонила перелік конкретних партій, зокрема "ОПЗЖ", визнала їхню антиукраїнську діяльність, визнала те, що їхня діяльність загрожує державному суверенітету. "Ми хочемо звернутися до Верховної Ради, щоб вона ухвалила всі необхідні законодавчі зміни, які унеможливлять у подальшому участь представників "ОПЗЖ" у представництві громадян і України. І ще одне рішення - це призупинення здійснення такими депутатами повноважень як депутатів на період воєнного часу", - сказала Пташник.

Співголова фракції "Європейська солідарність" у Верховній Раді Ірина Геращенко назвала позбавлення повноважень депутатів проросійських партій викликом, що стосується національної безпеки України. "Хочу нагадати, що сама Верховна Рада в цих питаннях пасе задніх і закриває очі на присутність "п'ятої колони" Кремля, яка себе дуже вільно там почуває... Що ближче до виборів, то більше буде запитань до влади: то що відбувається, що це за "спайка" з "ОПЗЖ", і тоді вони винесуть ці законопроєкти, можливо зі своїми прізвищами, на порядок денний", - зазначила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА