11:19 04.11.2023

Порошенко про статтю Залужного: вона свідчить про спробу розмовляти із Заходом дуже дорослою і правдивою мовою

2 хв читати
Порошенко про статтю Залужного: вона свідчить про спробу розмовляти із Заходом дуже дорослою і правдивою мовою

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко прокоментував статтю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для The Economist, і вважає, що вона свідчить про намагання розмовляти із західними союзниками дуже дорослою, правдивою і відповідальною мовою.

"Про що свідчить есе Залужного в The Economist? Воно свідчить про намагання розмовляти із західним світом, бо стаття спрямована насамперед на західне середовище, дуже дорослою, правдивою, компетентною і відповідальною мовою. Йдеться про те, що потенціал контрнаступу вичерпано, що є ризик до переходу до позиційної війни, що допустити цього ми не можемо...", - цитує слова Порошенка пресслужба "Європейської солідарності".

"Це була позиція не політика - це позиція військового. Він стверджує, що нам треба терміново перейти від позиційної до маневреної війни. Що для цього треба зробити - там абсолютно чітко сказано. Я думаю, що армія виконає це завдання, і ми зможемо аргументувати перед нашими партнерами, що нам треба збільшити постачання", - зазначив Порошенко.

Також лідер "Євросолідарності" наголосив, що Залужний зазначив у своїй статті позицію щодо необхідності збільшення українським урядом власного виробництва зброї. Порошенко додав, що Україна має вивчити досвід Ізраїлю.

"Ізраїль у перші години штурму ХАМАС 7 жовтня вийшов з ініціативою зробити уряд національної єдності. Це не коаліція. Це означає технократичний уряд професіоналів, уряд дорослий, уряд, який здатен змінити це все. Там можуть бути і посади міністрів без портфелів, але це не уряд для посад. Це уряд для відповідальності", - сказав Порошенко.

Порошенко наголосив, що "всі політичні сили в парламенті мають розділити відповідальність".

"Тут не має бути опозиції. Розділити відповідальність за результати роботи цього уряду. Я б дуже хотів, щоб цей досвід був почутий, і ця вимога в статті була почута", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА