15:20 06.11.2023

Кулеба запросив главу МЗС ПАР в Україну та запропонував провести в Києві найближчим часом бізнес-форум

2 хв читати
Кулеба запросив главу МЗС ПАР в Україну та запропонував провести в Києві найближчим часом бізнес-форум

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросив міністра міжнародних відносин і співробітництва ПАР Наледі Пандор відвідати з візитом Україну, а також запропонував провести в Києві найближчим часом бізнес-форум за участю бізнесів України та ПАР.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, Кулеба запросив південноафриканську сторону взяти участь у Глобальному саміті миру, проведення якого наразі опрацьовує Україна й партнери. Він також окремо порушив проблематику незаконного вивезення українських дітей з тимчасово окупованих територій України до Росії.

"Міністр також запропонував провести найближчим часом у Києві бізнес-форум за участю бізнесів України та ПАР, щоб збільшити обсяги торгівлі й реалізувати взаємовигідні економічні проєкти. Міністри також домовилися про проведення регулярних політичних консультацій міністерств закордонних справ і старших дипломатів", - ідеться в повідомленні.

Крім того, Кулеба запросив Пандор відвідати Україну з візитом у зручний для неї час.

Міністри приділили особливу увагу експорту українських зернових і продовольчій безпеці в Африці. Кулеба запросив ПАР долучитися до глобальної гуманітарної ініціативи президента України "Зерно з України".

Окремою темою перемовин стала активізація співпраці в галузі цифровізації державних послуг. Кулеба зазначив, що Україна готова поділитися своїм передовим досвідом створення "держави в смартфоні". Також під час переговорів співрозмовники обговорили співробітництво України та ПАР у рамках Африканського Союзу, активізацію комунікацій з африканськими країнами, участь України в африканських механізмах спрощеної та вільної торгівлі.

За підсумками переговорів у присутності міністрів підписано меморандум про розвиток співпраці у сфері дипломатичної освіти та досліджень між МЗС України та Департаментом міжнародних відносин і співробітництва ПАР.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в понеділок, 6 листопада, перебуває з офіційним візитом в Південно-Африканській Республіці, що є першим візитом глави українського зовнішньополітичного відомства до цієї країни з 1998 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА