11:35 07.11.2023

Кулеба: Україна прагне відновити відносини з Африкою, які ми втратили наприкінці 1990-х рр.

2 хв читати
Кулеба: Україна прагне відновити відносини з Африкою, які ми втратили наприкінці 1990-х рр.

Україна прагне відновити відносини з Африкою, які ми втратили наприкінці 1990-х рр., заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час виступу в університеті Преторії в межах візиту до Південно-Африканської Республіки.

"Ми хочемо відновити відносини, які у нас були - відносини, які ми втратили наприкінці 90-х через заглиблення у власні внутрішні проблеми та потребу зосередитися на нашому поверненні до Європи, до якої ми належимо географічно, історично та культурно", - наводить слова Кулеби пресслужба МЗС.

Він наголосив на важливості підтримки стійких зовнішньополітичних контактів для збереження міцних відносин між країнами. Також під час лекції Кулеба розповів про виклики сучасного світу, яких зазнає новітня дипломатія. Одним із них є концепція "подвійних стандартів".

"Війна - це випробування того, у що ви вірите. І якщо ви були щирими та чесними до війни, коли казали, що міжнародне право має значення, а територіальну цілісність і суверенітет кожної країни потрібно поважати, тоді прийде час іспиту, коли вам доведеться відповідати за свої слова. І це найскладніша частина дипломатії - збереження чесності", - наголосив глава МЗС.

Серед нинішніх викликів Кулеба виокремив один із ключових і фундаментальних наративів російської пропаганди - поділ на так звані Захід і Глобальний Південь. На думку глави МЗС України, такий поділ є хибним.

"Чи справедливо буде сказати, наприклад, щодо Африки, що серед африканських країн є одностайність у всіх ключових питаннях міжнародних справ, включно з російською агресією проти України? Ні. Те, як ви голосуєте і як ви підтримуєте відносини з Україною чи Росією, демонструє, що кожна країна особлива", - звернувся міністр до присутніх.

Міністр наголосив, що кожна країна заслуговує на індивідуальне ставлення, а не на підбиття під загальний знаменник "Глобального Півдня", "Заходу" або "Півночі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА