18:12 14.11.2023

Боррель: Моє завдання - допомагати українцям, а не оцінювати ситуацію на полі бою

2 хв читати
Боррель: Моє завдання - допомагати українцям, а не оцінювати ситуацію на полі бою

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики й політики безпеки Жозеп Боррель каже, що його завдання - підтримувати Україну у відбитті нею російської агресії, а не давати оцінку ситуації на полі бою.

Так у вівторок у Брюсселі на пресконференції, що відбулася після засідання Ради ЄС з питань закордонних справ на рівні міністрів оборони, Боррель відповів на запитання, чи поділяє він оцінку головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного про те, що бойові дії зайшли в глухий кут.

"Головнокомандувач української армії знає краще за мене ситуацію, і я не маю наміру обговорювати з ним ситуацію на полі бою - йому вона відома. І якщо він сказав те, що він сказав, він - не я, хто буде оцінювати, правий він чи ні. Мій обов'язок, моя робота - його підтримувати, надавати підтримку (Україні). Я не є тим, хто веде бій. Ми не є тими, хто бореться. Це українці. Цілком очевидно, що війна триває довше, ніж очікувалося. Довше, ніж очікував Путін, і ми маємо і далі підтримувати Україну", - сказав Боррель.

За його словами, під час засідання "не було жодного міністра, який висловив би сумніви в необхідності підтримувати Україну, роблячи все, що ми можемо, з інструментами, які ми маємо". "І це те, що ми робимо", - наголосив високий представник.

Відповідаючи на запитання, чи відомо йому, коли F16 будуть задіяні безпосередньо в бою, Боррель сказав: "У мене немає конкретної інформації, коли перший F16 літатиме в українському небі. Я знаю, що навчання пілотів триває. Я знаю зі свого власного досвіду, що це займе деякий час".

Відповідаючи на запитання, чи обговорювали міністри питання, що робити в разі можливих невдач української сторони на полі бою і якими будуть дії ЄС у разі зниження підтримки України з боку США, високий представник констатував, що "Рада міністрів - це не ток-шоп, а він - не астролог". "Я не знаю, що станеться у США наступного року. Щиро кажучи, ми зайняті більш серйозними речами, ніж просто міркувати, що може статися, якщо. Ми не говоримо про "якщо", ми займаємося "що". І ми знаємо, "що" ми маємо зробити просто зараз, сьогодні, завтра, наступного тижня, наступного місяця. Це забирає всю нашу енергію", - констатував Боррель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА