10:09 15.11.2023

Єрмак зустрівся з членами Конгресу США

3 хв читати
Єрмак зустрівся з членами Конгресу США

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у рамках робочого візиту до США у складі української делегації, яку очолює перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко, провів низку зустрічей із членами обох палат Конгресу США.

"Зокрема, Андрій Єрмак зустрівся з представниками українського кокусу в Палаті представників Марсі Каптур, Майком Квіглі, Грегорі Міксом і конгресменом Томом Кіном. Глава Офісу президента привітав конгресменів з обранням нового спікера Палати представників Майка Джонсона. Крім того, відбулася зустріч із представниками українського кокусу в Сенаті Ліндсі Гремом, Джин Шахін, Емі Клобучар, Діком Дурбіном, Роджером Вікером і сенаторами Майком Беннеттом і Тімом Кейном", - повідомляє пресслужба Офісу президента.

Єрмак також зустрівся з лідером республіканської меншості в Сенаті Мітчем Макконнеллом і сенаторами Джоном Корніном, Томом Коттоном, Марком Рубіо, Сюзан Коллінз і Джоном Гоевеном.

Він висловив вдячність обом палатам Конгресу США, обом партіям і всьому американському народу за потужну підтримку й безпрецедентні обсяги допомоги Україні в боротьбі з російською агресією, і наголосив, що кожна така зустріч - це чергове підтвердження стратегічного партнерства між Україною та США.

"Ми надзвичайно цінуємо єдність обох партій США в підтримці України. І ми розраховуємо на її збереження", - сказав Єрмак.

Він також відзначив важливість невідкладного розгляду бюджетного запиту адміністрації президента США про фінансування додаткових видатків на допомогу Україні.

Водночас він запевнив, що Україна прагне перейти до самостійного виготовлення найбільш затребуваної продукції військового призначення. Однак нині, за словами Єрмака, Україна протистоїть новій осі зла у складі Росії, Ірану й Північної Кореї, тож продовження допомоги є не лише критично важливим для України, а й цілком відповідає національним інтересам США.

Серед іншого Єрмак розповів про нагальні потреби сил оборони, зокрема в далекобійних системах, артилерії, боєприпасах, танках та іншій бронетехніці. Він також закликав ухвалити відповідне законодавство для продовження надання допомоги Україні з боку США.

"Результат на полі бою в Україні буде визначальним не лише для майбутньої безпеки Європи, а й для безпеки всіх регіонів світу. Ми вдячні кожному платнику податків у США за можливість продовжувати нашу боротьбу за свободу, ми вдячні вам за ваші рішення й відповідальність за майбутнє демократії на планеті", - сказав Єрмак.

Він акцентував, що з огляду на наближення зими й очікуване посилення російського ракетного терору Україна потребує посилення протиповітряного захисту.

"Важливо захистити ключові українські міста та об'єкти критичної інфраструктури, а також маршрути "зернового" коридору", - заявив він.

Сторони також обговорили євроатлантичну інтеграцію України та укладення домовленостей про безпекові гарантії до набуття повноправного членства в НАТО, як це передбачено Спільною декларацією G7, ухваленою у Вільнюсі.

Єрмак високо оцінив участь США в роботі з імплементації Формули миру та підготовки до першого Глобального саміту миру.

Особливу увагу під час зустрічей було приділено питанню конфіскації заморожених російських активів, що мають стати важливим джерелом фінансування післявоєнної відбудови України. Єрмак передав запрошення представникам США взяти участь у наступній конференції з відновлення України.

Було обговорено питання посилення санкційного тиску на країну-агресора й повернення незаконно депортованих українських дітей.

"Завдяки вам, членам Конгресу, президенту Сполучених Штатів і його команді та кожному громадянину США українські воїни звільняють нашу землю від окупантів. Що швидше ми переможемо, то більше життів збережемо. І то меншою буде небезпека від Росії для американців, європейців і всіх людей на планеті", - резюмував Єрмак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА