10:36 15.11.2023

Міністерствам доручено розробити план реалізації передбачених звітом Єврокомісії реформ - Стефанішина

2 хв читати
Міністерствам доручено розробити план реалізації передбачених звітом Єврокомісії реформ - Стефанішина

Міністерствам України доручено розробити план реалізації реформ, передбачених звітом Європейської комісії, повідомила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"За результатами опрацювання звіту Європейської комісії щодо України кожне з міністерств має підготувати план реалізації рекомендацій щодо реформ у своїй сфері", - повідомила пресслужба віцепрем'єрки за підсумками наради Стефанішиної із заступниками міністрів з питань євроінтеграції.

За її словами, у межах селф-скринінгу, що тривав понад пів року, влада проаналізувала понад 28 тис. актів права. На основі матеріалів за кожним розділом підготовлено звіт, у якому визначено пріоритетні акти, які мають бути імплементовані в українське законодавство.

"На сьогодні загалом таких актів близько 3 тис. Наразі ми перекладаємо звіт англійською мовою і невдовзі зможемо офіційно передати його Європейській комісії. Розраховуємо, цей звіт стане важливим допоміжним інструментом під час офіційного процесу скринінгу ЄС", - наводить пресслужба слова генерального директора урядового Офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Олександра Ількова.

Зазначено, що за результатами зустрічі Стефанішина доручила заступникам міністрів підготувати план заходів щодо переліку реформ для їх реалізації на виконання звіту Єврокомісії.

Як повідомлялося, 8 листопада Європейська комісія рекомендувала Європейській Раді розпочати з Україною переговори про членство в ЄС. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що в разі відкриття Радою ЄС переговорів з Україною щодо вступу до ЄС робота над процесом може розпочатися невідкладно.

Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, рекомендації ЄК мають ключове значення для ухвалення лідерами ЄС у грудні політичного рішення щодо початку переговорів з Україною.

За словами Стефанішиної, чотири рекомендації, які зазначила у звіті Єврокомісія, є технічними. У грудні за деякими з них уже буде прогрес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА