12:21 16.11.2023

"Слуга народу" відкличе нардепа Дубінського з комітету Ради

2 хв читати
"Слуга народу" відкличе нардепа Дубінського з комітету Ради

Фракція "Слуга народу" має намір відкликати народного депутата Олександра Дубінського (позафракційний) з посади заступника голови і члена комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, повідомила спікерка фракції Юлія Палійчук.

"Слуга народу" відкличе Дубінського з профільного комітету парламенту, в якому він перебуває і є заступником голови комітету", - сказала Палійчук агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Як повідомлялося, 14 листопада 2023 року Печерський райсуд Києва обрав Дубінському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без альтернативи застави у справі про держзраду.

Раніше Дубінському, а також колишньому нардепу Андрію Деркачу та експрокурору Костянтину Кулику було повідомлено про підозру за матеріалами Служби безпеки України (СБУ) та Державного бюро розслідувань (ДБР).

На підставі зібраних доказів генеральний прокурор України повідомив учаснику злочинної організації Дубінському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Дубінський обраний до Верховної Ради в мажоритарному окрузі Київської області на позачергових парламентських виборах 2019 року. Від початку нинішньої каденції Верховної Ради (29 серпня 2019 року) і до 2 лютого 2021 року він входив до фракції "Слуга народу". Дубінського виключили із фракції після того, як Сполучені Штати Америки запровадили проти нього санкції через втручання у президентські вибори США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА