19:05 17.11.2023

Туреччина, яка головує в ПАЧЕС, продовжуватиме зусилля із забезпечення сталого миру та компромісу в Чорноморському регіоні

1 хв читати
Туреччина, яка головує в ПАЧЕС, продовжуватиме зусилля із забезпечення сталого миру та компромісу в Чорноморському регіоні

Турецька делегація з восьми народних депутатів під головуванням колишнього міністра енергетики та природних ресурсів Фатіха Дьонмеза взяла участь у 62-му засіданні Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) у Києві.

"На урочистому засіданні ПАЧЕС ми ще раз наголосили, що наша головуюча в організації країна продовжуватиме зусилля із забезпечення сталого миру та компромісу в Чорноморському регіоні", - йдеться в повідомленні посольства Туреччини в Україні в соціальній мережі Х (твіттер).

На відкритті засідання голова турецької делегації Фатіх Дьонмез зачитав послання міністра закордонних справ Турецької Республіки Хакана Фідана, в якому наголошувалося, що Туреччина продовжить свою непохитну підтримку України, а також докладе будь-яких дипломатичних зусиль заради сталого миру, що ґрунтується на незалежності, суверенітеті й територіальній цілісності України, включно з Кримом.

Окрім того, наголошується, що відновлення Чорноморської ініціативи має стратегічне значення для регіональної стабільності та глобальної продовольчої безпеки.

У своєму виступі глава турецької делегації в ПАЧЕС заявив, що Туреччина, усвідомлюючи свою регіональну роль, сповнена рішучості продовжувати свої ініціативи, спрямовані на запобігання ескалації напруженості на Чорному морі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА