13:18 21.11.2023

Посол США: Ми не дозволимо РФ зупинити надходження продовольства у світ

2 хв читати
Посол США: Ми не дозволимо РФ зупинити надходження продовольства у світ

Вихід Росії із "зернової угоди" нагадує події, що відбувалися в Україні в 30 роки минулого століття під час Голодомору, заявила заявила посол США в Україні Бріджит Брінк під час спеціальної події Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

"Я думаю, що всі ми озираємося на той період часу і жорстокі дії Сталіна, коли загинули мільйони українців. Це те, що ніколи не має повторитися", - наголосила вона.

Як повідомляє пресслужба Фонду у вівторок, Брінк зазначила, що сьогодні важливо згадати трагедію Голодомору і "зробити все можливе, щоб запобігти її повторенню".

"Утім, наразі ми спостерігаємо деякі паралелі, які здаються нам схожими. Відтоді як минулого літа Росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи, ми стали свідками навмисних атак на зернову та портову інфраструктуру, на продовольство для світу", - сказала посол.

Брінк нагадала, що "зернова угода" запрацювала влітку 2022 року і за рік дала змогу доправити в різні країни світу 32 мільйони тонн зерна та інших продуктів. "Коли Росія вийшла з угоди і розпочала атаки, це виглядало безнадійно не лише для України, а й для світу загалом. Але завдяки духу та винахідливості українців і підтримці інших дуже сміливих людей, які організували коридор, ми побачили, як понад 130 кораблів увійшли і вийшли з чорноморського гуманітарного коридору", - зазначила вона.

США, за словами посла, допоможуть українському уряду підтримати діяльність цього коридору. "Ми сповнені рішучості не дозволити Росії зупинити надходження продовольства у світ і не допустити, щоб продукти харчування використовували як зброю", - резюмувала Брінк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА