16:47 21.11.2023

Зеленський-Шарлю Мішелю: Ми віримо, що Євросоюз буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні для початку переговорів про її вступ

2 хв читати
Зеленський-Шарлю Мішелю: Ми віримо, що Євросоюз буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні для початку переговорів про її вступ

Україна виконує рекомендації Європейської комісії для початку переговорів про вступ до ЄС і вірить, що Євросоюз, у свою чергу, буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні, заявив президент Володимир Зеленський.

"Сьогодні з президентом Європейської ради (Шарлем Мішелем - ІФ-У) ми обговорили прогрес України у виконанні рекомендацій - усе, що належить зробити Україні. Ми все робимо і виконуємо", - заявив Зеленський на брифінгу з головою Євроради і президенткою Молдови в Києві.

Як він зазначив, "Україна розуміє, що шлях будь-якої країни до ЄС - це шлях заслуг, а не подарунків, тому свою частину роботи Україна реалізовує".

"І ми віримо, що Євросоюз буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні, як це й було обіцяно, - щоб до кінця року, у грудні, результатом було таке бажане й важливе для нас політичне рішення про початок переговорів про вступ та наближення процесу повноправної євроінтеграції", - сказав президент.

Він також нагадав, що десять років тому на Майдані в Києві вся Європа побачила, як багато насправді означає прапор Європейського Союзу для України.

"І коли наш український прапор буде на рівних з усіма прапорами ЄС у Брюсселі - це означатиме, що Європа більше ніколи не втратить себе під ударами будь-яких агресій. Дякую за підтримку колезі і за цей важливий візит", - сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА