17:12 21.11.2023

Неприйняття Євросоюзом рішення про початок переговорів щодо членства України може призвести до відмови від рішень щодо допомоги країні - Зеленський

2 хв читати
Неприйняття Євросоюзом рішення про початок переговорів щодо членства України може призвести до відмови від рішень щодо допомоги країні - Зеленський

Україна має виконати сім рекомендацій, необхідних для початку переговорів про вступ до ЄС, заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу у вівторок у Києві після переговорів із президентом Євросоюзу Шарлем Мішелем і президенткою Молдови Майєю Санду.

"Я вважаю, що навіть ті реформи, які сьогодні не окреслені як завдання, але на прогрес яких справді Євросоюз звертає увагу, як на рішення майбутнього року, я вважаю, що ми багато чого зможемо ще цього року. Але ще раз хочу вважати, що ми виконуємо всі рекомендації", - наголосив він.

На сьогодні, сказав Зеленський, "ми готові і дуже хотілося б, щоб ми не давали зайвих перемог Російській Федерації".

"Тому що, якщо немає об'єднання, а навколо такого рішення дуже важливе єднання Європи, то після таких рішень можуть ламатися й інші рішення - про допомогу Україні, про санкційний тиск, про фінансову допомогу вже не тільки для України, а як виклик і для збереження єднання Європейського Союзу", - сказав він.

Зі свого боку, президент Євроради Шарль Мішель заявив, що "ми робитимемо все для того, щоб переконати 27 членів ЄС, що нам потрібне схвальне рішення в грудні".

"Це послання для Європейського Союзу, що ми дбаємо про нашу стабільність, нашу безпеку, що нам буде безпечніше, що ми процвітатимемо, і що ми робитимемо це з країнами, які мають ті самі принципи та бачення нашого світу", - сказав він.

"Друге - це послання людям України і людям Молдови, що ми серйозні. І третє - це теж послання Кремлю, послання всім тим, хто хоче підірвати всі ці підвалини, всім, кому не подобається людська гідність, кому не подобаються демократичні принципи", - наголосив Мішель.

"Ми віримо, що Європейський Союз не хоче дати Путіну право вето в Євросоюзі", - зазначила Санду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА