17:16 21.11.2023

Україна і Молдова зроблять Євросоюз сильнішим, і я вірю, що ЄС має бути готовий до цього членства - Шарль Мішель

2 хв читати
Україна і Молдова зроблять Євросоюз сильнішим, і я вірю, що ЄС має бути готовий до цього членства - Шарль Мішель

Потенційний вступ України та Молдови до Європейського Союзу зробить його не просто більшим, а сильнішим, тому і в Європейському Союзі мають бути готові до такого членства, заявив президент Європейської ради Шарль Мішель.

"10 років тому українці вийшли на вулиці для того, щоб захистити своє європейське майбутнє, щоб боротися з корупцією, щоб боротися за європейські цінності, за демократію і наші спільні цінності. Ви зробили це у 2014 році і зараз, коли відбулася повномасштабна війна РФ проти України. Ви показали солідарність і бажання бути вільним, силу вашого народу. Ви поставили свою країну на європейський шлях, і ви продовжуєте наближатися до ЄС", - заявив він на пресконференції з лідерами України та Молдови в Києві у вівторок.

Звертаючись до президентів України та Молдови Шарль Мішель наголосив, що Європейська рада оцінює їх прогрес на шляху до ЄС як надзвичайний.

"Ми хочемо надати вам усі можливості (щодо вступу - ІФ-У)... Членство в Європейському Союзі не дається за ніч, воно все одно залишається довгим процесом. Це тривалий, важкий процес, але ця робота має тривати, особливо в ці часи. І я хотів би подякувати вам і привітати вас із тим, що ви рухаєтесь у напрямку до Європейського Союзу", - зазначив голова Європейської Ради.

За його словами, "вступ України та Молдови до ЄС зробить його не просто більшим, а сильнішим".

У нас буде більше можливостей захищати наші фундаментальні цінності, і я вірю, що ми маємо бути готові до цього членства", - сказав Мішель.

Він також наголосив, що "10 років тому, ще під час Революції гідності, для України членство в Європейському Союзі здавалося далекою мрією, але за цей час українці зробили чимало, і тому Європейський Союз розуміє, що шлях України до Європейського Союзу - наш спільний шлях".

Президент Європейської ради вкотре повторив, що ЄС продовжуватиме підтримувати Україну й надалі.

"І також хочу сказати, що для Російської Федерації це має бути послання, яке покаже нашу єдність, тому що вони не тільки атакують незалежну та суверенну країну, Російська Федерація атакує найуразливіших людей та перериває ланцюжки постачання нафти та продуктів, і вони підривають основи всього демократичного та вільного", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА