13:36 22.11.2023

Гарантії безпеки ЄС Україні обговорюватимуть з Києвом у грудні

2 хв читати
Гарантії безпеки ЄС Україні обговорюватимуть з Києвом у грудні

Можливі гарантії безпеки Україні, які може надати Києву Європейський Союз, будуть предметом обговорення з українською стороною в грудні під час візиту місії ЄС.

Про це в середу в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив високопоставлений європейський чиновник. "Пропозиції держав - членів ЄС будуть предметом обговорення в грудні під час місії ЄС в Україну, про яку після засідання Ради говорив високий представник (Жозеп Боррель)", - сказав він.

За словами співрозмовника агентства, місія складатиметься з експертів ЄС, причому цей візит не анонсуватимуть, оскільки напрацювання таких документів є "звичайним рутинним процесом", який у ЗМІ подають "як щось велике". До того ж, додав він, про ці пропозиції вже говорив Боррель.

Як повідомлялося, 13 листопада після засідання Ради ЄС з питань закордонних справ Боррель сказав: "Як вам відомо, на останній Раді Європейського Союзу я отримав завдання від європейських лідерів розробити безпекові зобов'язання Європейського Союзу перед Україною. Ми працюємо над цим із країнами-членами. На початку місяця я направлю в Україну місію, щоб обговорити з українцями наші пропозиції. Якщо я зможу поїхати, я був би дуже радий, але в будь-якому разі заступник генерального секретаря з питань безпеки й оборони поїде в Україну і представить пропозиції, які держави-члени все ще обговорюють".

За його словами, ці пропозиції включатимуть ініціативу створити в Європейському фонді миру призначений для України розділ (запропоновано EUR20 млрд), і цю ініціативу буде представлено Раді Європейського Союзу в грудні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА