19:36 22.11.2023

Голова "Моссаду" вирушає до Катару для опрацювання деталей угоди з ХАМАС

2 хв читати

Директор розвідслужби Ізраїлю "Моссад" Давід Барнеа в середу ввечері відвідає Катар для обговорення остаточних деталей угоди між Ізраїлем і ХАМАС зі звільнення заручників, повідомляє The Times of Israel.

У Досі главу ізраїльської розвідки прийме прем'єр-міністр Катару Мухаммад бін Абдулрахман Аль Тані, з яким вони обговорять деталі угоди.

Ізраїльські ЗМІ повідомляють, що на зустрічі обговорюватимуть питання механізму звільнення заручників, а також час початку режиму припинення вогню.

У ХАМАС заявили про те, що перемир'я набуде чинності о 10:00 (10:00 кч), проте ізраїльська сторона поки що не підтверджувала цих даних.

Кабінет міністрів Ізраїлю в ніч на середу схвалив угоду, що передбачає тимчасове припинення вогню в зоні конфлікту. Пізніше в ХАМАС підтвердили укладення такої угоди з Ізраїлем.

Пізніше The Times of Israel з посиланням на документ кабміну повідомило, що уряд Ізраїлю обмежив тривалість перемир'я з ХАМАС максимум десятьма днями.

"Згідно з рішенням, усі 300 палестинських ув'язнених будуть звільнені тільки за умови, що 100 заручників - громадян або жителів Ізраїлю - будуть звільнені в Секторі Гази і вони повернуться в Ізраїль", - повідомляла газета.

Звільнення полонених відбудеться в кілька етапів. На першому етапі тривалістю в чотири дні Ізраїль звільнить 150 палестинських ув'язнених після того, як додому повернуться 50 осіб, які перебувають у заручниках у ХАМАС. На другому етапі Ізраїль звільнить ще 150 полонених, якщо ХАМАС поверне ще 50 заручників.

"За кожне додаткове звільнення 10 заручників буде передбачено додаткову паузу в боях тривалістю у 24 години", - зазначено в рішенні ізраїльського кабінету.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Секторі Гази, здійснило напад на Ізраїль. Жертвами атаки стали понад 1,2 тис. осіб, понад 200 осіб було захоплено в заручники. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти ХАМАС. Кількість жертв ізраїльських ударів по Газі, за палестинськими даними, становить близько 13 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА