07:07 25.11.2023

Байден: Сьогоднішнє звільнення заручників лише початок процесу, завтра очікується продовження

2 хв читати
Байден: Сьогоднішнє звільнення заручників лише початок процесу, завтра очікується продовження

Президент США Джо Байден назвав звільнення заручників між Ізраїлем і ХАМАС лише "початком процесу" і очікує продовження, передає The Guardian.

"Це лише початок, але поки що все йде добре", - наголосив Байден.

За словами президента США, від ранку, 24 листопада, згідно з угодою, "досягнутою в результаті широкої дипломатії США", бойові дії буде припинено на чотири дні, щоб дати перепочинок для звільнення понад 50 заручників.

Він додав, що неодноразово розмовляв з еміром Катару, президентом Єгипту Сісі та прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу "для підтвердження елементів взаємодії".

"Сьогоднішній день став результатом напруженої роботи і тижнів особистої участі", - сказав Байден, додавши, що він і його команда працювали "цілодобово", щоб домогтися звільнення заручників із моменту їхнього першого захоплення.

Американський лідер зазначив, що всі звільнені пройшли через "жахливе" випробування і що це "початок довгого шляху до одужання".

"Ми очікуємо, що завтра будуть звільнені ще заручники. І ще більше післязавтра і ще більше післязавтра. У найближчі кілька днів ми очікуємо, що десятки заручників будуть повернуті своїм сім'ям", - заявив він.

Байден також додав, що "не зупиниться" доти, доки всі заручники, які залишилися в Секторі Гази, не будуть повернуті додому.

Як повідомлялося, режим припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС почав діяти з 07:00 у п'ятницю, повідомляє агентство Al Arabiya.

Раніше повідомлялося, що ХАМАС звільнить 50 жінок і дітей із 237 заручників, які перебувають у Секторі Гази. Зі свого боку, Ізраїль випустить із в'язниць 150 палестинських ув'язнених, також жінок і неповнолітніх. Ув'язнених випустять на свободу лише після того, як ізраїльські заручники дістануться території країни.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА