11:32 02.12.2023

Міжнародний демократичний союз закликає українську владу дозволити Порошенку виїзд до Вашингтона

2 хв читати
Міжнародний демократичний союз закликає українську владу дозволити Порошенку виїзд до Вашингтона

Міжнародний демократичний союз (IDU) закликає українську владу дозволити виїзд п'ятому президенту, лідеру партії "Європейська Солідарність" Петру Порошенку для участі у Форумі IDU у Вашингтоні.

"Міжнародний демократичний союз збентежений тим, що Петру Порошенку було відмовлено в дозволі залишити Україну для відвідування Форуму IDU-2023. Ми закликаємо українську владу дозволити його від'їзд, оскільки для осіб, які ухвалюють рішення, надзвичайно важливо отримати інформацію про війну з перших вуст і підтримати атаковану країну", - йдеться на сторінці IDU в соціальній мережі X (Твіттер).

Розкритикували заборону виїзду для Порошенка в Atlantic Council. "Повна нісенітниця. Команда президента Зеленського грає в ігри. Ми бачимо, що ви робите. Зе-Команда заборонила Порошенку залишати Україну через те, що його відрядження скасовано. Багато хто чекав на нього у Вашингтоні. Здорові демократії поважають своїх опозиційних політиків", - написала редакторка рубрики UkraineAlert на Atlantic Council, старша наукова співробітниця в Інституті дослідження міжнародної політики Мелінда Герінг у мережі X.

"Президент Зеленський, Стефанчук - те, що ви робите, є недалекоглядним. Вони можуть відстоювати Україну так, як ви не можете. Різноманітність України - її сила. Ми хочемо чути й інших, таких як Петро Порошенко, Кіра Рудик, Гончаренко, Андрій Осадчук", - пише американський експерт.

Як повідомляється на офіційному сайті "Європейської солідарності" в суботу, Порошенка запрошено як одного з ключових спікерів на саміт Міжнародного демократичного союзу у Вашингтоні (США). Він має виступити на Саміті на тему геополітичних змін у світі та необхідності зміцнення трансатлантичної єдності на підтримку України.

Окрім цього, як інформує пресслужба "Європейської солідарності", у Вашингтоні Порошенко "проведе низку зустрічей із членами обох партій Конгресу США, де обговорить посилення американської фінансової та військової допомоги Україні. Також плануються зустрічі з представниками Державного департаменту США, керівництвом Європейської Комісії та Головою Консервативної партії Великої Британії".

Як повідомляється, також Порошенко "планував відвідати Варшаву для зустрічей із керівництвом комітету у закордонних справах Сейму Польщі, представниками польських політичних та експертних кіл, де мав обговорити зміцнення підтримки Польщею України у відсічі російській агресії, а також у набутті нашою державою членства в ЄС і НАТО. Одна з тем під час зустрічей Порошенка у Варшаві - припинення транспортної блокади на кордоні з Україною".

Міжнародний демократичний союз (IDU) - це глобальне об'єднання правоцентристських політичних сил із 65 країн світу. Партія "Європейська Солідарність" отримала статус Observer Member у Міжнародному демократичному союзі в липні 2020 року.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА