11:06 12.12.2023

Глави МЗС країн-учасниць Східного партнерства провели засідання в Брюсселі

2 хв читати
Глави МЗС країн-учасниць Східного партнерства провели засідання в Брюсселі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 11 грудня взяв участь у засіданні міністрів закордонних справ країн-учасниць Східного партнерства в Брюсселі, повідомила пресслужба МЗС.

Як зазначають, Білорусь не була присутня на засіданні.

"Країни Східного партнерства мають зосередитися на вирішенні спільних викликів - протидії гібридній війні, дезінформації, маніпуляціям та іноземному втручанню", - сказав глава МЗС України.

Міністр особливо наголосив, що для поглиблення галузевої співпраці слід зосередитися на реалізації регіональних проєктів, поліпшити мережеві зв'язки, пожвавити енергетичну співпрацю.

"Відповіддю на використання Росією постачання енергоресурсів як зброї має стати диверсифікація маршрутів енергопостачання, зменшення залежності від російського викопного палива, перехід до чистої енергії, повна синхронізація енергосистеми України з електромережею ENTSO-E та інтеграція до європейських енергетичних ринків", - зазначив Кулеба.

Міністр розповів, що Україна активно розвиває відновлювану енергетику, щоб стати постачальником чистого водню у всій Європі. Насамперед йдеться про впровадження Водневих долин у Закарпатській та Одеській областях.

Міністр наголосив на важливості інтеграції українських залізничних, автомобільних і судноплавних внутрішніх водних шляхів в індикативні карти Транс'європейської транспортної мережі.

Кулеба також підтвердив намір України укласти Угоду про регіональний роумінг: "Враховуючи триваючу повномасштабну війну Росії проти України та надзвичайно складну економічну ситуацію в нашій країні, ми будемо готові підписати угоду за умови, що її положення будуть застосовані не раніше ніж через шість місяців після завершення воєнного стану".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА