19:55 12.12.2023

Зеленський у США обговорив із конгресменами-демократами потреби у військовій техніці, посилення ППО та спільне виробництво зброї

1 хв читати
Зеленський у США обговорив із конгресменами-демократами потреби у військовій техніці, посилення ППО та спільне виробництво зброї

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до США провів зустріч із лідером Демократичної партії в Палаті представників Ґакімом Джеффрісом і конгресменами-демократами, повідомила його пресслужба.

У межах зустрічі президент України наголосив на потужній двопалатній і двопартійній підтримці з боку Конгресу, президента США Джозефа Байдена та всього американського народу, яка надається Україні для боротьби з російською агресією.

Президент обговорив із конгресменами ключові потреби України в озброєнні та військовій техніці, у посиленні протиповітряної оборони, особливо з настанням зимового періоду.

Також порушувалися питання спільного зі США виробництва необхідного для України озброєння. Зеленський високо оцінив проведення у Вашингтоні українсько-американської конференції оборонних індустрій, яка відбулася 6-7 грудня.

"Нині, коли Україна звільнила 50% своїх територій, незаконно окупованих росіянами з 2022 року, забезпечила роботу "зернового коридору" та перемагає в Чорному морі, нам як ніколи потрібне продовження підтримки США та єдність наших партнерів", - сказав президент.

Глава держави запевнив, що Україна використовує всю допомогу Сполучених Штатів надзвичайно прозоро, ефективно та відповідально, у тісній співпраці з американськими партнерами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА