01:33 13.12.2023

Ми хочемо знищити російське домінування у повітрі

1 хв читати
Ми хочемо знищити російське домінування у повітрі

Україна хоче у 2024 році знищити російське домінування у повітрі, оскільки це, зокрема, зміцнить її сухопутні війська та дозволить контролювати тривалість війни, заявив президент Володимир Зеленський.

"Ми звільнили 50% окупованих Росією територій після лютого 2022 року. Ми очистили Чорне море. Ми відновлюємо свою економіку. Україна досягла 5% зростання ВВП цього року. Навіть в умовах війни ми продовжуємо реформування держави", - заявив Зеленський на спільній із президентом США прес-конференції у Вашингтоні.

"Ми демонструємо, що жодна російська ракета не сильніша і не мудріша за американські системи "Петріот". За які ми дуже дякуємо США", - додав він.

За словами Зеленського, він обговорив під час зустрічі з Байденом, як ще посилити Україну з наступного року, зокрема у питаннях ППО та розриву російської логістики на українських територіях.

"Подібно до того, як ми досягли перемог у Чорному морі, ми хочемо здобути перемогу в повітрі. Ми хочемо знищити домінування Росії в повітрі. Це зміцнить наші сухопутні війська у 2024 році, якщо ми контролюватимемо наше небо. Той, хто контролює небо, той контролює і тривалість війни", – сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА