11:22 19.12.2023

Частка українців, які вважають, що справи розвиваються у правильному напрямі, знизилася до 54% - КМІС

2 хв читати

У грудні 2023 року частка українців, які вважають, що справи розвиваються в правильному напрямі, знизилася до 54%, у період між травнем 2022 року і жовтнем 2023 року частка таких знизилася з 68% до 60%, про це свідчать результати опитування, проведеного 4-10 грудня 2023 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Загалом кількість респондентів, які безумовно переконані у правильності напряму, знизилася за весь період із 32% до 13%.

Водночас частка українців, котрі вважають, що справи йдуть у неправильному напрямі, зросла з 16% у травні 2022 року до 29% у жовтні 2023 року і до 32% у грудні 2023 року, проте кількість тих, хто безумовно переконаний у неправильності напряму, становить 12%.

Згідно з результатами опитування, приблизно однакова частка населення (50-58%), незалежно від регіону проживання, вважає, що справи в Україні рухаються в правильному напрямі, й водночас частка тих, хто так вважає, перевищує частку тих, хто бачить неправильний шлях розвитку.

Опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) серед 1 200 повнолітніх респондентів з усіх підконтрольних регіонів України.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%. В умовах війни крім зазначеної формальної похибки додається певне систематичне відхилення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА