19:38 21.12.2023

Демократи і республіканці перестали вести гострі дискусії щодо подальшої допомоги США Україні, переговори стосуються питання кордону - Кулеба

2 хв читати
Демократи і республіканці перестали вести гострі дискусії щодо подальшої допомоги США Україні, переговори стосуються питання кордону - Кулеба

Демократи і республіканці в Сенаті США перестали вести гострі дискусії щодо допомоги Україні: є консенсус про необхідність продовження підтримки. Переговори зараз тривають виключно з питання південного кордону США, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Демократи і республіканці перестали вести якісь гострі дискусії щодо допомоги Україні. Тобто наразі існує політичний консенсус загальний, що про Україну, Ізраїль і Тайвань не сперечаємося: потрібно підтримувати, продовжувати. Але потрібно вирішити питання кордону. Інша річ, що можна було не прив'язувати допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню до питання кордону, але Америка заходить у вибори, і, як і в будь-якій країні, всі починають мислити виключно категоріями внутрішньої політики", - сказав Кулеба на заході NV "Україна і світ попереду 2024".

Він зазначив, що питання кордону - це голоси виборців, і "голоси дуже чутливої категорії виборців".

"8 числа виходить після канікул Сенат, 9 січня виходить після канікул Палата представників. І без перебільшення в будь-який наступний день може бути ухвалено рішення", - наголосив міністр.

Очільник відомства пояснив, що спочатку має ухвалити рішення Сенат, потім передасть його Палаті представників США, яка повинна буде проголосувати.

"Зараз ви знаєте, що є дві команди - Республіканська і Демократична, які ведуть переговори виключно з питання кордону. Я хочу сказати, що предмет переговорів - це кордон, не Україна. І вони вестимуть переговори і завтра, і наступного тижня, незважаючи на те, що всі на канікулах. Але спілкування відбуватиметься, і прогрес у цих переговорах є", - заявив міністр.

У жовтні президент США Джозеф Байден направив до Конгресу запит на надання фінансової допомоги Україні в розмірі $61,4 млрд терміном на рік, а також $14,3 млрд на посилення оборони Ізраїлю. Крім цього, Байден запросив $13,6 млрд на охорону кордону США і Мексики, $7,4 млрд на інші пріоритети у сфері національної безпеки. Загалом президент США запросив у Конгресу схвалення на додаткове фінансування в розмірі $106,7 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА