19:42 22.12.2023

Україна має виграти у війні, у цій боротьбі Польща стоїть на боці українців - глава МЗС Сікорський

2 хв читати
Україна має виграти у війні, у цій боротьбі Польща стоїть на боці українців - глава МЗС Сікорський

Міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський заявив, що РФ повинна програти у війні, а Україна виграти, і в цій титанічній боротьбі Польща стоїть на боці України.

"Дякую за запрошення до Києва. Ця повітряна тривога, яку ви всі зараз чуєте, - це причина, чому я тут. Це абсолютно неприйнятно, щоб сусідня країна нападала на свого сусіда під будь-яким приводом і бомбила міста, винищувала повністю регіони, вивозила дітей, готувалася до винищення сусіда, який нічого поганого їй не зробив. У цій титанічній боротьбі, пане міністре, Польща стоїть на боці України", - сказав Сікорський на пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою в Києві.

Сікорський наголосив, що Україна є європейською державою, а український народ обрав свій шлях у напрямку Європи, Заходу.

"Ви маєте право для такого вибору. І ми будемо допомагати вам захищати ваше право. Щоб ніхто не був змушений бігати до укриттів, тому що Путіну захотілося відбудувати російську імперію. Час імперій залишився в минулому. Я вважаю, що це остання колоніальна війна в Європі. І вона має закінчитися. А ми в Польщі вважаємо, що її результат має бути такий: Росія має програти, а Україна виграти", - заявив міністр.

Очільник відомства наголосив, що "в цьому питанні незалежно від того, хто буде при владі в Польщі, як ви бачите, ми об'єднані".

Також він привітав із відкриттям переговорів щодо вступу України в ЄС.

"Думаю, що новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск доклав чимало зусиль для цього. Ви також знайдете в ньому друга свободи і друга України", - наголосив Сікорський.

Окремо він віддав честь Українським героям, заявивши, що вони надихають Польщу і всю Європу.

"Сподіваюся, що в Москві рано чи пізно доходять висновку, що розв'язання цієї жорстокої війни було помилкою. Те, що в цій війні вона не зможе перемогти. І що їй потрібно прийти до тями", - сказав глава польського МЗС.

Сікорський також подякував Кулебі за запрошення і висловив сподівання, що "це - відкриття наших щирих союзницьких відносин".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА