14:55 08.01.2024

У ЄС засудили будь-які іноземні постачання зброї Росії

2 хв читати
У ЄС засудили будь-які іноземні постачання зброї Росії

У Європейському Союзі засудили будь-які іноземні постачання зброї Росії для ведення її агресивної війни проти України, пригрозивши неминучою відповідальністю.

Так у понеділок у Брюсселі прокоментував інформацію про можливе використання ракет виробництва Північної Кореї Росією в обстрілі України представник Зовнішньої дипломатичної служби Пітер Стано. "Європейський Союз неодноразово чітко давав зрозуміти міжнародним партнерам, що хто б не допомагав Росії в її незаконній агресії проти України, що є порушенням Статуту ООН і міжнародного права, нестиме відповідальність за наслідки. Ми, звісно, засуджуємо будь-яке іноземне постачання зброї для Росії, яку потім використовують для вбивства українських мирних жителів або атак на українську цивільну інфраструктуру", - сказав він.

Стано нагадав, що протягом останніх декількох днів, фактично, в період Різдва, "ми бачили великомасштабні неодноразові ракетні атаки і удари безпілотників, здійснені Росією проти України, з акцентом на цивільні цілі". "Це - воєнний злочин. Відповідальні будуть притягнуті до відповідальності. Це також відзначає необхідність продовжувати підтримувати Україну, щоб вона могла захистити себе від цієї жорстокої агресії", - наголосив представник європейської дипломатії.

При цьому він зазначив, що раніше Європейський Союз продемонстрував, що вживає відповідних дій, "якщо ми бачимо достатньо доказів", пославшись на випадок із постачанням дронів Іраном. "Потенційні постачання зброї з Північної Кореї в Росію можуть також бути порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і санкцій ООН, тому, звісно, це те, до чого ми ставимося дуже серйозно, ми обговорюємо це також із нашими міжнародними партнерами, між собою в Європейському Союзі, і це те, що ми рішуче засуджуємо й закликаємо всіх не підтримувати агресію Росії проти України, яка триває", - підсумував Стано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА