14:56 09.01.2024

У Києві відбулося перше засідання експертної групи Bring Kids Back UA

2 хв читати
У Києві відбулося перше засідання експертної групи Bring Kids Back UA

За участю керівника Офісу президента України Андрія Єрмака у форматі відеоконференції відбулося перше засідання Міжнародної експертної групи Bring Kids Back UA, повідомила у вівторок пресслужба Офісу президента.

"Щонайменше 20 тисяч дітей викрала Росія. І це лише за офіційними даними. Держава-терорист не надає жодної інформації про місцеперебування наших дітей жодним міжнародним організаціям чи державам", - сказав Єрмак.

За словами керівника Офісу президента, оскільки нинішня глобальна система безпеки виявилася неефективною, потрібно створити інструменти, які працюватимуть на повернення дітей. Саме з цією метою було створено групу Bring Kids Back UA, яка сьогодні розпочинає свою роботу.

"Механізми та інструменти, які може запропонувати група, можуть бути використані не лише для припинення страждань в Україні, а й для запобігання подібним ситуаціям у світі в майбутньому", - резюмував він.

Група зосередиться на розробленні експертних висновків і рекомендацій, щоб запропонувати практичні кроки та механізми повернення українських дітей. Також, використовуючи досвід України, члени групи мають працювати над удосконаленням наявної міжнародно-правової бази задля запобігання таким ситуаціям порушення прав дітей у всьому світі.

На переконання Єрмака, досягти цієї мети можна лише спільними скоординованими зусиллями України та експертного середовища, міжнародної спільноти, тому минулого місяця було створено Міжнародну коаліцію за повернення українських дітей, яка й слугуватиме платформою для координації зусиль нашої країни та держав-партнерів.

Співголова Міжнародної експертної групи баронеса Гелена Кеннеді назвала питання повернення незаконно депортованих українських дітей надзвичайно важливим. На її переконання, потрібна стратегія реалізації поставлених завдань і координація світу у важливій роботі з повернення українських дітей з Росії, адже в майбутньому ці механізми, досвід України стануть основою для вдосконалення міжнародного права.

"Захоплення дітей, викрадення дітей із сім'ї, з місця, яке вони знають, щоб позбавити їх відчуття приналежності до народу, їхньої ідентичності, – це надзвичайно руйнівна річ для народу. Тож, окрім бомбардувань, ви переживаєте викрадення вашої молоді. І я думаю, що саме тому більшість світу співчуває вам", - сказала вона.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА