10:13 16.01.2024

Президент Південної Кореї обіцяє Пхеньяну більш жорстке покарання в разі провокації - ЗМІ

2 хв читати

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв багаторазово жорсткіше покарати КНДР у разі провокації з боку Пхеньяна, повідомляє у вівторок інформаційне агентство "Ренхап".

"Нинішній уряд Республіки Корея відрізняється від будь-якого попереднього уряду. Наші збройні сили мають переважний потенціал реагування. Якщо Північна Корея спровокує нас, ми покараємо їх у кілька разів жорсткіше", - наводить агентство заяву Юн Сок Йоля, зроблену під час засідання кабінету міністрів.

Президент Південної Кореї закликав народ та уряд об'єднатися, щоб "перемогти" оманливу тактику і пропаганду північнокорейського режиму.

За його словами, визначення Північною Кореєю відносин між Півднем і Північчю як відносин між "ворожими" державами рівнозначне визнанню природи режиму як "антинаціональної та антиісторичної".

При цьому Юн Сок Йоль закликав прийняти північнокорейський народ.

"Північнокорейський народ - один народ із нами, який має ті самі, що й ми, права користуватися свободою, правами людини і процвітанням", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше лідер КНДР Кім Чен Ин закликав внести зміни до конституції країни, позначивши Південну Корею "ворожою країною номер один", а також закріпити завдання "повної окупації" Півдня в разі війни.

"У разі війни на Корейському півострові важливо враховувати питання повної окупації, придушення, зміни Південної Кореї і включення її до складу республіки (КНДР - ІФ-У)", - заявив Кім Чен Ин.

Він зазначив, що Південна Корея має розглядатися в конституції КНДР як "ворожа країна номер один і незмінний головний ворог".

Як уточнює радіостанція КНДР "Голос Кореї", у понеділок у Пхеньяні відбулася десята сесія Верховних народних зборів КНДР чотирнадцятого скликання, де Кім Чен Ин виступив із програмною політичною промовою "Про чергові завдання у справі процвітання та розвитку республіки і поліпшення добробуту народу".

Крім того, згідно з повідомленням ЦТАК, на сесії, що відбулася, Пхеньян ухвалив рішення скасувати відомства, що відповідають за міжкорейські справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА