13:32 16.01.2024

Президентка Єврокомісії: Україна може перемогти у війні, ми маємо продовжувати розширювати можливості опору українців

2 хв читати
Президентка Єврокомісії: Україна може перемогти у війні, ми маємо продовжувати розширювати можливості опору українців

РФ зазнає невдачі в досягненні стратегічних цілей, маючи поразки у військовому, економічному та дипломатичному плані, це свідчить про те, що Україна може перемогти в цій війні, заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Звісно, як і у всіх демократичних країнах, наша свобода пов'язана з ризиком. Завжди знайдуться ті, хто спробує скористатися нашою відкритістю і зсередини, і зовні. Завжди будуть спроби збити нас зі шляху, наприклад за допомогою дезінформації. І ніде цього не було більше, ніж у питанні України. Отже, дозвольте мені надати вам деяку реальну інформацію. Росія зазнає невдачі в досягненні стратегічних цілей. Це насамперед військова невдача", - сказала вона під час спеціального звернення на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) у Давосі у вівторок.

Президентка Європейської комісії нагадала, що коли РФ вторглася в Україну, багато хто побоювався, що Київ впаде лише за кілька днів, а решта країни - за кілька тижнів, однак цього не сталося.

"Замість цього Росія втратила приблизно половину свого військового потенціалу. Україна витіснила Росію з половини захоплених нею територій. Україна відтіснила російський Чорноморський флот і знову відкрила морський коридор для доставки зерна у світ. І Україна зберегла свою свободу та свою незалежність", - наголосила вона.

Фон дер Ляєн також зазначила, що невдача Росії також є економічною. Зокрема санкції позбавили економіку країни доступу до сучасних технологій та інновацій, а також Росія тепер залежить від Китаю.

"І, нарешті, невдача Росії також має дипломатичний характер. Фінляндія вступила до НАТО. Швеція незабаром наслідуватиме цей приклад. І Україна як ніколи близька на шляху до Європейського Союзу. І все це говорить нам про те, що Україна може перемогти в цій війні. Але ми маємо продовжувати розширювати можливості їх опору", - заявила президентка Єврокомісії.

Вона наголосила, що українцям необхідне прогнозоване фінансування впродовж 2024 року і після, а також потрібні постійні постачання зброї, щоб захистити Україну і повернути собі свою законну територію.

"Їм потрібні можливості для стримування майбутніх атак із боку Росії. І їм також потрібна надія. Вони мають знати, що своєю боротьбою вони доб'ються кращого майбутнього для своїх дітей. А краще майбутнє України називається Європою. І з величезною радістю ми минулого місяця вирішили розпочати переговори про вступ України до ЄС. Це буде історичне досягнення України, і Європа відповість на поклик історії", - заявила фон дер Ляєн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА