14:19 29.01.2024

Рада ЄС продовжила економічні санкції щодо РФ - комюніке

2 хв читати
Рада ЄС продовжила економічні санкції щодо РФ - комюніке

Рада ЄС оголосила в понеділок про чергове продовження на пів року економічних санкцій щодо РФ, яка проводить повномасштабну війну проти України.

"Сьогодні Рада продовжила ще на шість місяців свої обмежувальні заходи з огляду на подальші дії Російської Федерації, що дестабілізують ситуацію в Україні, до 31 липня 2024 року", - ідеться в комюніке Ради ЄС, опублікованому в Брюсселі.

У документі наголошується, що наразі ці санкції, вперше введені 2014 року, "складаються з широкого спектра галузевих заходів, включно з обмеженнями на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт і предмети розкоші". Ці заходи також передбачають заборону на імпорт або транспортування морем сирої нафти і деяких нафтопродуктів із Росії до ЄС, відключення від SWIFT низки російських банків і призупинення мовленнєвої діяльності та ліцензій кількох ЗМІ.

Крім того, зазначено в комюніке, "було запроваджено конкретні заходи щодо посилення здатності ЄС протидіяти обходу санкцій".

Також у понеділок Рада ЄС ухвалила рішення додати до санкційного списку в рамках глобального режиму санкцій Євросоюзу в сфері прав людини російську організацію "Ліга безпечного інтернету", "яка допомагає російському уряду в забезпеченні практики цензури". Санкції введено і проти голови ліги - Катерини Мізуліної.

Глобальний режим санкцій у сфері прав людини поширено цією ж постановою Ради ЄС на суддю Басманного райсуду Москви Валентину Левашову, суддю Московського міського суду Людмилу Смолкіну і на головинського міжрайонного прокурора Москви Олега Алипова.

"Особи, занесені до санкційного режиму, підлягають заморожуванню активів, а надання їм або на їхню користь коштів чи економічних ресурсів, прямо чи опосередковано, заборонено. Крім того, на перелічених фізичних осіб поширюється заборона на в'їзд до ЄС", - пояснюють у Брюсселі.

У Раді ЄС нагадали, що стосовно Російської Федерації Євросоюз запровадив ще низку "різноманітних заходів у відповідь на дестабілізувальні дії Росії проти України". До них також належать обмеження економічних відносин із Кримом і містом Севастополь, а також із новими регіонами РФ - "ДНР", "ЛНР", Запорізькою та Херсонською областями. Крім того, діють індивідуальні обмежувальні заходи (заморожування активів і обмеження на поїздки до ЄС) відповідно до санкційного списку фізичних і юридичних осіб та дипломатичні заходи.

З 24 лютого 2022 року ЄС ухвалив 12 пакетів різних санкцій щодо РФ у зв'язку з українською ситуацією, зазначається в повідомленні Ради ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА