19:03 29.01.2024

Угорщина готова примножити свої зусилля для настання миру в Україні - Сіярто

2 хв читати
Угорщина готова примножити свої зусилля для настання миру в Україні - Сіярто

Угорщина готова примножити свої зусилля для настання миру в Україні й надалі надаватиме їй гуманітарну підтримку, заявив глава угорського МЗС Петер Сіярто.

"В Україні, у нашого сусіда, майже два роки йде війна. Точка зору Угорщини протягом цих двох років була завжди однозначною - ми підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет України. Ми засуджуємо війну і хочемо, щоб у нас по сусідству якнайшвидше настав мир", - заявив Сіярто під час пресконференції з главами МЗС України та Офісу президента.

Він також розповів, як після прибуття до Ужгорода спільно з українським колегою відвідав цвинтар, де поховані загиблі за час війни захисники України.

"Ми вшанували загиблих під час війни героїв. Це теж підкреслює, що ми маємо і в міжнародній політиці інтенсивніше говорити про необхідність (настання - ІФ-У) миру. Ми повинні примножити свої зусилля, щоб в Україні люди могли спокійно жити в мирі. Угорщина готова докладати зусиль, бо ми знаємо, що врятувати життя людей можна лише під час миру", - наголосив Сіярто.

Глава МЗС Угорщини також запевнив, що країна й далі надаватиме Україні гуманітарну підтримку.

"За останні два роки ми виконуємо найбільшу гуманітарну акцію в історії Угорщини (в якості допомоги Україні - ІФ-У)", - зазначив він.

"Наша гуманітарна допомога охопила понад 1,5 млн сімей у 20 регіонах України. Ми підтримуємо лікарні, школи, відновлюємо їх. Ми надаємо допомогу як у сфері освіти, так і охорони здоров'я. Так це буде і далі", - підсумував він.

Як повідомив кореспондент "Інтерфакс-Україна", під час спілкування з пресою Петер Сіярто також заявив, що позиція Угорщини щодо завершення війни шляхом мирних переговорів із Росією не змінилася. Він нагадав, що після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України провів розмову з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком і запропонував забезпечити все необхідне для коректного, за його словами, проведення таких переговорів.

"Можемо це зробити, наша пропозиція відкрита", - повторив Сіярто.

Зі свого боку глава Офісу президента України Андрій Єрмак під час пресконференції в Ужгороді заявив, що "Україна хоче не замороженого конфлікту, а справедливого миру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА