18:00 30.01.2024

Єрмак і Расмуссен поінформували Зеленського про плани щодо створення міжнародної робочої групи з питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із 12 генеральним секретарем НАТО, засновником компанії Rasmussen Global Андерсом Фогом Расмуссеном, який перебуває з візитом в Україні.

Як повідомляє пресслужба глави Української держави, Зеленський подякував Расмуссену за увагу до питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України.

Також президент наголосив на важливості Спільної декларації про підтримку України, схваленої країнами-членами G7 на саміті НАТО у Вільнюсі, і наголосив на необхідності двосторонніх угод про зобов'язання у сфері безпеки відповідно до цієї декларації.

"Дякую вашій з Андрієм Єрмаком групі за допомогу у створенні проєкту Київського безпекового договору, який ліг в основу Вільнюської декларації та передбачає такі серйозні безпекові зобовʼязання. Вже маємо перші результати: з Великою Британією підписано дуже важливий безпековий документ. Триває робота з іншими державами. Сподіваюся на результат найближчим часом", - наводить пресслужба слова Зеленського.

Зі свого боку Расмуссен відзначив зусилля глави Української держави, завдяки яким ситуація в Україні залишається в топі світового порядку денного.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак і Расмуссен поінформували президента про плани щодо створення міжнародної робочої групи з питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України.

"Володимир Зеленський висловив сподівання, що ця робоча група сприятиме інтеграції нашої країни у євроатлантичний безпековий простір. За його словами, Україна як майбутній член НАТО зможе значно посилити потенціал Альянсу, оскільки українська армія має безцінний досвід ведення повномасштабної війни проти Росії", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА