11:43 21.02.2024

Посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти РФ

2 хв читати
Посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти РФ

Посли Європейського Союзу погодили 13-й пакет санкцій проти Росії, офіційно його буде затверджено 24 лютого, повідомляє головування Бельгії в Раді ЄС.

"Посли країн ЄС щойно принципово погодили 13-й пакет санкцій у межах агресії Росії проти України. Цей пакет є одним із найширших, схвалених ЄС. Він пройде письмову процедуру і буде офіційно затверджений 24 лютого", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в соцмережі Х у середу.

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель написав у соцмережі Х: "Ми додаємо майже 200 фізичних і юридичних осіб до нашого пакета позначень, у результаті чого кількість списків ЄС перевищила 2 000. За допомогою цього пакета ми вживаємо більше заходів проти організацій, що займаються обходом вимог, а також проти оборонного та військового секторів".

Глава дипломатії ЄС Борель 19 лютого заявив, що розраховує на схвалення 13-го пакета антиросійських санкцій до 24 лютого.

Портал EU Observer повідомляв, що під нові санкції можуть потрапити 193 фізичні та юридичні особи.

Агентство Bloomberg із посиланням на документи, які потрапили в його розпорядження, зі свого боку, повідомляло, що санкції стосуватимуться структур, які беруть участь у виробництві озброєнь і постачанні технологій та електроніки, котрі використовують російські оборонні компанії.

Крім цього, у Брюсселі запропонували запровадити заходи проти судноплавних компаній, які, за твердженням ЄС, займаються перевезенням боєприпасів.

Згідно з інформацією західних ЗМІ, в ЄС також висунули пропозиції заборонити фірмам Євросоюзу торгувати з низкою компаній КНР, Туреччини, Індії та Сербії під приводом того, що вони сприяють Росії у зв'язку з воєнними діями в Україні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА