16:33 28.02.2024

Депутати Придністров'я закликали Росію вжити заходів щодо захисту регіону

2 хв читати

З'їзд депутатів усіх рівнів невизнаної Придністровської Молдавської Республіки ухвалив звернення на адресу Ради Федерації та Держдуми Росії з проханням вжити заходів щодо захисту Придністров'я в умовах тиску з боку керівництва Молдови.

"Ухвалити звернення на адресу Ради Федерації та Державної Думи Росії з проханням про реалізацію заходів щодо захисту Придністров'я в умовах посилення тиску з боку Кишинева з урахуванням факту постійного проживання на території регіону більше ніж 220 тис. громадян Росії та унікального позитивного досвіду російської миротворчості на Дністрі, а також статусу гаранта та посередника в переговорному процесі", - ідеться в підсумковій декларації з'їзду, скликаного за ініціативою лідера Придністров'я Вадима Красносельського.

З'їзд звинуватив Молдову в "розв'язанні економічної війни проти Придністров'я", ухиленні "від політичного діалогу", відмові "від виконання майже всіх раніше досягнутих угод із Придністров'ям".

Форум також вирішив ухвалити звернення на адресу генерального секретаря ООН і ОБСЄ із закликом "вплинути на керівництво в Кишиневі з метою повернення до адекватного діалогу в межах міжнародного переговорного процесу".

Зі свого боку прессекретар уряду Молдови Даніель Воде назвав з'їзд депутатів усіх рівнів Придністров'я "пропагандистською подією". Він заявив, що "немає небезпеки ескалації і дестабілізації ситуації в цьому регіоні Молдови" у зв'язку з проведенням з'їзду.

Пізніше т. зв. міністр закордонних справ невизнаної Придністровської Молдавської Республіки Віталій Ігнатьєв заявив в ефірі телеканалу "Россия-24", що "йдеться про звернення з проханням надати дипломатичну підтримку насамперед".

За його словами, ПМР звернулася до РФ із проханням "активізувати політико-дипломатичні заходи" щодо врегулювання ситуації, оскільки Росія є одним із міжнародних посередників у форматі "5 плюс 2".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА