11:53 13.03.2024

Кулеба повідомив, що нещодавно обговорювали схожу на чеську ініціативу із закупівлі снарядів, закликав почати збирати кошти на неї

1 хв читати
Кулеба повідомив, що нещодавно обговорювали схожу на чеську ініціативу із закупівлі снарядів, закликав почати збирати кошти на неї

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що на нещодавній зустрічі з колегами у Вільнюсі обговорювали схожу на чеську ініціативу із закупівлі артилерійських снарядів, і закликав почати збирати кошти на неї вже зараз.

На запитання, чи є ще ініціативи від інших країн, схожі до чеської, щодо закупівлі артилерійських снарядів Кулеба відповів ствердно.

"Зокрема під час зустрічі у Вільнюсі, яка відбулася між міністрами закордонних справ Балтійських країн, Франції та України, ми обговорили одну з таких ініціатив. І я закликав уже відсьогодні почати збирати кошти на неї також", - сказав Кулеба на спільній пресконференції з молдовським колегою Міхаєм Попшоєм у Києві.

Кулеба подякував країнам за збір коштів для чеської ініціативи, однак наголосив, що лише однієї цієї ініціативи недостатньо і потрібно вже зараз "пробивати" фінансування для інших таких ініціатив.

"Вони є (інші такі ініціативи - ІФ-У), і ми про них знаємо. Усе, чого бракує для їх реалізації - фінансовий ресурс. Якщо, крім чеської ініціативи, ще дві буде реалізовано цього року, то російські окупанти в Україні відчуватимуть більш суттєві проблеми на фронті", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА