12:31 04.04.2024

Україна буде розвивати платформу для екстернальної освіти дітей, що перебувають за кордоном - Роман Грищук

2 хв читати
Україна буде розвивати платформу для екстернальної освіти дітей, що перебувають за кордоном - Роман Грищук

Україна буде розвивати платформу для екстернальної освіти дітей, що перебувають за кордоном, заявив народний депутат України, голова підкомітету з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти і адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук.

"Ми маємо розуміти, що діти, які знаходяться за кордоном, яким зараз 6 років, не мають своєї школи в Україні. Їх рідна школа в Польщі, в Німеччині, чи куди вони пішли вперше... Кількість цих діток буде зростати", - сказав депутат у середу під час форуму "Поточна ситуація та перспективи біженців з України: від надзвичайного реагування до повернення та (ре)інтеграції" за підтримки Українського Червоного Хреста.

За словами парламентаря, "вже півроку як перейшов від парадигми повертати дітей в Україну, до підходу ми маємо тримати зв'язок з родиною, з дитиною". Державі необхідно тримати зв'язок із такими родинами та дітьми, щоб вони отримували додаткові знання з українського компоненту.

Крім того, за його словами, значною проблемою лишається кількість дітей, яких держава не бачить ні у вітчизняній системі освіти, ні в іноземній.

Як повідомлялося, Україна запроваджує оновлену дистанційну форму навчання для українських школярів, які перебувають за кордоном. Учням пропонують вивчати не всі предмети, а "український компонент шкільної програми". За проєктом таке навчання забиратиме усього 6-8 учбових годин на тиждень. Решту предметів діти вивчатимуть у школах країн, де вони зараз перебувають, і цю частину навчання їм наприкінці року зарахують автоматично.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що запровадження скороченої дистанційної програми має на меті зменшити навантаження на школярів, які змушені встигати за двома освітніми програмами – українською та закордонною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА