11:32 05.04.2024

Російські удари по Україні є частиною підготовки до наступу - Єрмак

3 хв читати
Російські удари по Україні є частиною підготовки до наступу - Єрмак

Республіканці США та їхній кандидат у Білий дім Дональд Трамп мають пам'ятати, що вони є партією Рональда Рейгана, і підтримувати Україну, оскільки російські сили готуються до великого наступу в травні або червні.

Таку заяву зробив Андрій Єрмак, керівник адміністрації президента України Володимира Зеленського, в інтерв'ю Politico в Києві в четвер увечері.

На запитання, чи боїться він переобрання Трампа, чи того, що пакет допомоги Україні в розмірі 60 мільярдів доларів, запропонований президентом Джо Байденом, зрештою не буде ухвалений контрольованою республіканцями Палатою представників, де його вже кілька місяців гальмують прихильники Трампа, Єрмак відповів: "Я не вірю, що хтось із представників партії Рональда Рейгана залишить Україну. Рейган розумів Радянський Союз і Росію, і будь-хто, хто це розуміє, продовжуватиме підтримувати наших бійців, тому що вони розуміють, що диктатори ніколи не зупиняються добровільно, і їх потрібно зупиняти".

Єрмак, який кількома хвилинами раніше розмовляв телефоном із радником Байдена з національної безпеки Джейком Салліваном, як і раніше, упевнений, що допомогу в кінцевому підсумку буде схвалено, пише видання.

Він не був упевнений, коли це станеться, але наполягав, що це має статися якомога швидше. "Водночас він коштує нам життів, і я дуже сподіваюся, що його ухвалять цього місяця, тому що Україна наближається до критичного моменту", - сказав він.

За словами Єрмака, удари, яких зазнає Україна в останні три тижні, є частиною кампанії з її підготовки до великого російського наступу. "Він розглядав північно-східне місто Харків, друге за величиною в Україні, як найімовірнішу ціль для основного удару. Харків зазнав особливо жорстоких обстрілів, а великомасштабні російські атаки призвели до руйнування його електростанцій", - пише видання.

"Ми знаємо, що Путін готує нову хвилю мобілізації, і вважаємо, що нові контрнаступальні операції росіян можуть розпочатися наприкінці травня або на початку червня. Звісно, ми маємо бути до цього готові", - сказав Єрмак.

"Нам, як і раніше, критично необхідні додаткові системи ППО, тому що без них ми не зможемо захистити наші міста", - додав він. Єрмак сказав, що більше ракет класу "земля-повітря" Patriot також необхідно для захисту лінії фронту, де росіяни завдають величезної шкоди, і дехто побоюється, що військовий баланс буде порушено за допомогою авіаційних керованих бомб. 1,5-тонні бомби являють собою модифікацію старої зброї радянських часів і доставляються винищувачами приблизно за 70 кілометрів від цілі, а потім спрямовуються системою наведення з використанням висувних крил для планування до цілі. Вони використовувалися під час нещодавнього російського наступу в Донецькій області і зруйнували оборону Авдіївки, міста на сході України, яке минулого місяця захопила Росія.

"Але повторюся, проблема для нас - у часі", - каже Єрмак. "Хочу наголосити, що наразі критичний момент. Дуже важливо, щоб пакет був схвалений цього місяця", - додав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи дослухається Україна до закликів США уникати ударів по російських нафтових об'єктах, Єрмак відмовився від прямих коментарів. Минулого тижня Зеленський заявив в інтерв'ю газеті Washington Post, що завдання ударів по російській енергетичній інфраструктурі є законною військовою стратегією. Єрмак детально зупинився на цьому, заявивши, що "має бути розплата за те, що росіяни з нами роблять". Ми маємо зруйнувати їхню критично важливу інфраструктуру, оскільки єдина мова, яку вони розуміють, - це сила".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА