15:45 10.06.2024

Збільшення представників праворадикальних сил у Європарламенті є великим викликом для України - Климпуш-Цинцадзе

2 хв читати
Збільшення представників праворадикальних сил у Європарламенті є великим викликом для України - Климпуш-Цинцадзе

Зі збільшенням кількості представників праворадикальних сил у Європейському парламенті Україна для своєї подальшої підтримки має посилити роботу з новими європарламентарями, вважає голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе (фракція "Європейська солідарність").

"Я рада, що прогнози про те, що центристські партії збережуть свою більшість, здійснюються і здійснилися. І ми можемо розраховувати, що між собою вони знайдуть порозуміння, і Європейська народна партія, яка здобула чверть мандатів, і Соціал-демократична партія, і ліберали так звані оновлені, "Оновлена Європа", і "зелені", вони все ж таки будуть і надалі визначати політику і щодо самого європейського майбутнього Євросоюзу, і щодо подальшої підтримки України", - сказала Климпуш-Цинцадзе в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Водночас народний депутат наголосила, що для України "великим викликом є серйозне збільшення кількості представників праворадикальних сил у Європейському парламенті".

"Це означає, що ми маємо потроїти свої зусилля системної роботи з Європейським парламентом, і не лише з комфортними партіями, а й з партіями, які не поділяють нашого бачення, не усвідомлюють наших потреб як таких, що впливатимуть також і на майбутнє Європейського Союзу. Тому це велике, серйозне завдання, і, вочевидь, ми не повинні цим нехтувати і не повинні ставитися до підтримки Європейського Союзу як до даності. Нам важливо усвідомити, що над нею постійно треба працювати як із суспільствами в країнах-членах (ЄС - ІФ-У) - і це теж надзавдання, так і з новими європарламентарями", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і Брінк обговорили підсумки саміту G7 та дозвіл бити по РФ

Єрмак вважає поведінку Тищенка несумісною зі статусом нардепа

Уряд заблокував допомогу, яку Київ виділив Чернігову на будівництво додаткових фортифікацій, - секретар Київради

За матеріалами СБУ суд заборонив діяльність партії "Наш край", у політсилі оскаржать це рішення

У ВР близькі до консенсусу щодо законопроєкту про будівництво 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС

"Свою правоту відстоюватимемо у Верховному суді", - "Наш край" відреагував на спробу заборони партії

Рішення країн Заходу останніх місяців демонструють значні зрушення в прагненні досягти миру в Україні - заступник голови місії посольства Франції

РФ можна запрошувати на переговори тільки після її поразки - французький експерт

Вибори у США не змінять підтримку України американським народом - експосол Тейлор

Польща зацікавлена в розширенні ЄС і членстві України - голова Комітету у закордонних справах Сейму Польщі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА