10:34 21.12.2017

У Києві відкривається перший безкоштовний Музей програмного забезпечення та комп’ютерів

2 хв читати

У Software and Computer Museum можна побачити калькулятор, що побував у космосі, та комп’ютер з Книги рекордів Гіннесса .

https://www.youtube.com/watch?v=Yg90GcxsMY8&feature=youtu.be

Software and Computer Museum – місце, де живе техніка багатьох поколінь із різних куточків світу. Це сучасні та старовинні комп’ютери й ігрові консолі. Деякі з них можна ввімкнути та запустити легендарні ігри й програмне забезпечення. Вхід вільний для всіх бажаючих.

Серед експонатів сімейний робот Jibo, до розробки якого долучалися українські IT-компанії та який був на обкладинці журналу TIME, відеофон Tandberg та програмований калькулятор МК52, що літав у космос.

"Крім того, у нашій колекції є комп’ютер з Книги рекордів Гіннесса. Це Commodore 64. За весь час виробництва (1982-1994) компанія продала близько 15 мільйонів машин, чим поставила світовий рекорд. На сьогодні ця модель лишається лідером продажу. Більше на ринок поки що ніхто не випустив", - стверджують засновники Software and Computer Museum.

В день відкриття тут можна буде власноруч протестувати окуляри доповненої реальності Microsoft Hololens та віртуальної реальності HTC vive або Oculus Rift, а ще поспілкуватися з роботом Jibo.

Засновники сподіваються, що знайомство з еволюцією програмного забезпечення та обчислювальної техніки сприятиме ще більшій зацікавленості інформаційними технологіями у дітей та молоді, надихатиме розробників на нові здобутки.

Окрім того, на базі музею, одним із співзасновників фонду Антоном Трубніковим, заснована безкоштовна освітня програма, метою якої є підвищення комп’ютерної грамотності для людей віком від 40 років.

Відкриття Software and Computer Museum відбудеться у четвер, 21 грудня об 11:00. Першу екскурсію для ЗМІ проведуть співзасновники музею, які розкажуть про унікальність кожного експонату.

Програма заходу:

11:00 – 11:15 Урочисте відкриття.

11:15 – 11:45 Екскурсія музеєм і прес-конференція

12:45 – Святковий фуршет.

13:00 – 19:00 Вільний вхід для всіх бажаючих.

 

Чекаємо вас на презентації першого в Києві безкоштовного постійно діючого Музею програмного забезпечення та комп’ютерів за адресою: вул. Саксаганського 40/85, бізнес-центр "DNK", 1 поверх.

Акредитація та додаткова інформація:

Олег Дяченко, моб.: 067 539 40 07. E-mail: [email protected]

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА