14:00 03.04.2018

Голова КСУ Станіслав Шевчук: судді Конституційного суду РФ повині бути притягнуті до відповідальності за створення передумов для анексії Криму

2 хв читати

3 квітня відбулася робоча зустріч голів Конституційних судів, членів Асоціації конституційного правосуддя країн Балтійського та Чорноморського регіонів, організованої за ініціативи Конституційного суду Грузії.

Голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук та суддя Конституційного суду України Ігор Сліденко взяли участь в робочій зустрічі Конституційних суддів в місті Тбілісі, разом з Аурелом Бейешу і В'ячеславом Запорожаном - суддями Конституційного суду Молдови, Дейнюсем Жалiмасом - Головою Конституційного суду Литви, Індріді Данлейене - генеральним секретарем Конституційного суду Литви, Зазою Тавадзе - Головою Конституційного суду Грузії та інші фахівці в сфері правосуддя.

На порядку денному зустрічі, було обговорення резолюції про засудження агресії Російської Федерації. Як зазначив, голова Конституційного суду України, Станіслав Шевчук в Facebook: "Грузія страждає від проявів гібридної агресії Кремля так само як і наша країна. Ми з колегами - суддями Конституційних судів Грузії, Литви, Молдови - маємо знайти рішення, що приведуть до ефективного і найбільш дієвого способу зупинення агресії.  На порядку денному - узгодження спільної позиції щодо питання притягнення суддів Конституційного суду РФ до відповідальності за створення передумов для анексії Криму, а саме використання конституційного правосуддя для внутрішньої легалізації серйозних порушень міжнародного права. Для цього ми будемо використовувати всі можливості та механізми Асоціації конституційного правосуддя країн Балтійського та Чорноморського регіонів (BBCJ)".

Нагадаємо, що Станіслав Шевчук був обраний головою Конституційного суду України місяць тому. За цей період була відновлена робоча діяльність Конституційного суду, яка до цього була фактично паралізована: суд затвердив Регламент, почав процес розгляду конституційних скарг від громадян; прийняв рішення про незаконність оподаткування пенсій, а також ухвалив рішення щодо неконституційності Закону України "Про засади державної мовної політики" зі змінами (так званий закон "Ківалова-Колесніченко").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА