09:20 17.04.2018

Розпочинається акредитація на фестиваль Odessa Classics

6 хв читати

Для того, щоб зареєструватися, будь ласка, заповніть форму за посиланням: https://bit.ly/2He2p7Y

Хочемо звернути вашу увагу:

-Акредитація припиняється з 22 травня (встигніть податися ДО цієї дати)

-За традицією ми акредитуємо по одному журналісту / одній знімальній групі від кожного видання. Акредитовані групи отримають по 1 (одному) посадковому квитку на концерти Odessa Classics. Оператори та фотографи зможуть бути присутніми без надання окремого місця.

-Акредитацію отримують тільки ті видання, які розмістили детальний анонс фестивалю Odessa Classics-2018 (Посилання на опубліковані матеріали можна розмістити в акредитаційній формі.

-Із зауваженнями та пропозиціями звертайтеся до прес-служби Odessa Classics - [email protected]

Наймасштабніше в Україні свято класичної музики - Міжнародний фестиваль ODESSA CLASSICS  в 2018 році триватиме 10 днів. Він відбудеться з 1 по 10 червня і познайомить слухачів з найвідомішими музикантами сучасної класичної сцени. Вперше до України приїде відомий Берлінський Камерний оркестр - він зіграє цілих три концерти! А крім того, вперше виступатимуть хедлайнери світової скрипкової музики - Максим Венгеров і Робі Лакатош, провідний піаніст Австрії Штефан Владар, найвідоміший бразильсько-швейцарський віолончеліст Антоніо Менезес, швейцарський кларнетист-віртуоз Дмитро Ашкеназі. А ось імена скрипалів Даніеля Хоупа і Майкла Гуттмана, а також піаніста Себастіана Кнауера - український глядач знає добре. Їхні концерти на минулорічному  ODESSA CLASSICS пройшли з переаншлагами.

  Крім того, у програмі IV фестивалю ODESSA CLASSICS - виставки, літературні та кінозустрічі і, звичайно, грандіозний опен-ейр концерт на Потьомкінських сходах.

Вперше в Україні фестиваль класики оголошує програму і виходить у продаж квитків за півроку до початку проекту. Організатори фестивалю будують проект згідно зі світовою практикою найсерйозніших музичних форумів, і раннє анонсування - одна з основ і ознак рівня проекту. Це також дозволить гостям з України та інших країн заздалегідь спланувати свою поїздку на фестиваль в червні 2018 року.

Програма IV Міжнародного фестивалю ODESSA CLASSICS

1 червня 2018.

Відкриття фестивалю. Одеський оперний театр. Максим Венгеров, скрипка (Ізраїль).

Ім'я Максима Венгерова більше 20 років тому увійшло в ТОП-5 кращих скрипалів світу. Венгеров - 2-разовий володар GRAMMY, 5-разовий володар EDISON AWARD, BRIT Award, двічі він отримував GRAMOPHONE Award, двічі - ECHO KLASSIK, нагороду World Economic Forum Award «за зміну світу на краще». Перший музикант в історії, який став Послом миру UNICEF. Дует з піаністкою Поліною Осетинською. У програмі - Брамс, Равель, Сен-Санс.

2 червня 2018.

Одеський Оперний театр. Бурхан Очал (перкусіоніст, Туреччина) та Олексій Ботвінов (фортепіано, Україна) зіграють довгоочікувану програму “Перезавантаження-2”. Культові шедеври Баха, Бетховена («Патетична Соната»), Рахманінова, Прокоф'єва в новому “читанні” - на фортепіано та ударних. Ця програма - ілюстрація того, що Захід та Схід можуть припинити боротьбу та знайти багато того, що поєднує такі різні культури. “Перезавантаження-2” - проект-продовження першої програми Очала та Ботвінова. “Бах. Перезавантаження” було зіграно з успіхом на найкращих сценах світу.

3 червня 2018.

Одеська філармонія. Робі Лакатош та ансамбль. За угорським скрипалем Робі Лакатошем закріпився "титул" «короля циганської скрипки». Він - представник відомої династії Лакатош - ромських музик, яких більше 150 років вважають кращими скрипалями світу в жанрі популярної музики. Сам Робі Лакатош - визнаний віртуоз, "найшвидший скрипаль світу" ("Daily Telegraph"). Програму "La Passion" (Монті, П'яццолла, Лакатош, Косма) геній скрипки виконає в супроводі ансамблю, де кожен учасник - соліст-віртуоз світового рівня.

4 червня 2018

Одеська філармонія. Штефан Владар, фортепіано. Ведучий піаніст Австрії, один з найбільш затребуваних артистів Європи, багаторічний керівник і головний диригент Віденського Камерного Оркестру. У сезоні 2015/16 Віденський Концертхаус відсвяткував 50-річчя артиста серією з 13 концертів, де Владар продемонстрував свої багатогранні таланти як соліст, диригент, акомпаніатор і камерний партнер. У дискографії Штефана Владара понад 30 CD- та DVD дисків. Програма із шедеврів Віденської класики - Гайдна, Бетховена («Аппассіоната»), Шуберта («Велика Соната»).

5 червня 2018

Одеська філармонія. Дмитро Ашкеназі (Швейцарія), Олексій Ботвінов і SWISS CHAMBER QUARTET. Син легендарного Володимира Ашкеназі, кларнетист-віртуоз зіграє з ансамблем виконавців на духових інструментах - в жанрі, який дуже рідко звучить на українській сцені. У програмі - шедеври Моцарта, Стаміца, Ібера, Пуленка.

6 червня 2018

Одеський оперний театр. Скрипаль Даніель Хоуп (Великобританія) і Берлінський Камерний оркестр. Даніель Хоуп - входить в ТОП-5 найкращих скрипалів світу- безумовно є одним з найбільш креативних і багатогранних музик сучасності. 7-разовий володар ECHO KLASSIK AWARD, 4-кратний номінант GRAMMY, лауреат BRIT Award, володар Європейської премії культури-2015. На фестивалі представить проект, який виграв премію ECHO KLASSIK-2017 за кращий проект року - "Vivaldi Recomposed" - нову сенсаційну версію «Пір року» Вівальді британського композитора Макса Ріхтера. Запис цього проекту на фірмі "Deutsche Grammophon" стала світовим бестселером продажів.

7 червня 2018

Одеська філармонія. Піаніст Себастіан Кнауер (Німеччина), Берлінський Камерний Оркестр у проекті "UBER-BACH". Кнауер - провідний німецький піаніст, 4-разовий володар премії ECHO KLASSIK AWARD, зокрема за «проект, який розширює межі класики-2017» - "UBER-BACH", який представляє новий погляд на Баха - від ірансько-німецького композитора Араша Сафаяна. Вібрафон - Паскаль Шумахер.

8 червня 2018

Потьомкінські сходи. Open air концерт з відеоінсталяціями і світловим шоу. Берлінський Камерний оркестр під керуванням Майкла Гуттмана, скрипаль Захар Брон, піаніст Олексій Ботвінов, і інші солісти. У програмі - музика Моцарта і популярна класика. Вхід вільний. Очікувана кількість глядачів open air концерту - 10 000 -15 000 людей.

9 червня 2018

Одеська філармонія. Авторський проект пам'яті геніального Андрія Тарковського представить син великого кінорежисера Андрій А.Тарковский (Італія). Музична частина - дует GAZZANA (сестри Рафаелла і Наташа Гаццана, скрипка і фортепіано, Італія). Посвячення Тарковському «Ностальгія за Вічності» - синтез музики, кіно, поезії і спогадів про Тарковського. На вечорі прозвучить музика Баха, Пярта, Мессіана, і Валентина Сильвестрова. Музику останнього дует GAZZANA записав вже на 2 дисках знаменитого лейблу ECM. Дмитро Черченко- слово. Відеоінсталяції - Андрій А.Тарковский.

9 червня також відбудеться сольний концерт Захара Брона. Місце та час ми повідомимо пізніше.

 

10 червня 2018

Закриття фестивалю. Одеська філармонія. Антоніо Менезес (Бразилія-Швейцарія, віолончель), Майкл Гуттман (Бельгія, скрипка), Олексій Ботвінов (Україна, фортепіано). Вечір музики Сергія Рахманінова. Соната для віолончелі та фортепіано і Велике Елегійне Тріо "Пам'яті великого художника".

Антоніо Менезес входить в п'ятірку кращих віолончелістів світу. Він виграв Міжнародний конкурс ARD у Мюнхені і отримав Першу премію конкурсу Чайковського. Багаторічний учасник легендарного «БОЗ-АРТ ТРІО» в його фінальному складі, разом з Д. Хоупом і М.Пресслером - найвідомішого тріо в історії класики останніх десятиліть. Олексій Ботвінов - піаніст, Народний артист України, ініціатор і Президент фестивалю ODESSA CLASSICS, зірка світового піанізму, один з кращих виконавців музики Рахманінова в Європі. Майкл Гуттман - скрипаль і диригент, засновник  музичного фестивалю в Пьетрасанта, Італія.

 

Як і в минулі роки, глядачів і слухачів фестивалю ODESSA CLASSICS чекає окрема програма «New Soundscapes». Її куратор Люба Морозова підготувала 7 концертів нової української та європейської музики, вони будуть проходити пізніми вечорами після основної фестивальної програми.

 

Під час фестивалю ODESSA CLASSICS в Одеському музеї Західного та Східного мистецтва пройде персональна виставка Віктора Сидоренка.

Крім того, в рамках музичного свята заплановані круглі столи, дискусії та майстер-класи. Їх теми, дати і місця проведення ми повідомимо додатково.

Фестиваль проходить за підтримки Губернатора одеської області Максима Степанова, Одеської облради, Одеської міськради і меценатів.

http://www.odessaclassics.com

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА