19:15 20.04.2018

Об’єкти Чорнобильської зони можуть стати частиною світової спадщини ЮНЕСКО

2 хв читати

Історичні місця, де 1986 року працювали ПуСО (пункти дезактивації техніки): «Рудня-Вересня», «Лелів», «Копачі», село Копачі (останні вцілілі будівлі), бетоноперевантажувальний вузол, який використовували при будівництві «Саркофагу», рудий ліс (місце першого потужного радіаційного викиду), стела «ПРИП'ЯТЬ», місто Прип'ять, ставок-охолоджувач ЧАЕС, колишній секретний об'єкт «Дуга-1» – це далеко не повний список місць, які потенційними кандидатами на внесення до Списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.


Саме ці локації 17 квітня вивчали учасники виїзного семінару «Чорнобиль та Світова спадщина ЮНЕСКО: реалії та перспективи», організованого компанією "ЧОРНОБИЛЬ ТУР" та Асоціацією чорнобильського туризму.
 
Представники Міністерства екології та природніх ресурсів, Міністерства АПК, Департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі, влади та громад Іванківського та Поліського районів, Національного комітету ІКОМОС, Національної туристичної організації України, науковці, фахівці та експерти з питань культурної спадщини, збереження будівель та конструкцій, історичного туризму, меморіалізації, представники ЗМІ з цікавістю слухали детальну розповідь директора з науки і розвитку "ЧОРНОБИЛЬ ТУР", голови Асоціації чорнобильського туризму Сергія Мирного про кожну з локацій.
 
“Для когось Чорнобильська зона – місце найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. Для когось – найпопулярніша туристична дестинації в Україні. Для когось – місце пам'яті та глибокої поваги. Для нас це ще й територія, де розташовано дуже важливі об'єкти, які треба зберегти та залишити для наступних поколінь. Ми сподіваємося, що внесення до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО цьому сприятиме”, – зазначив Сергій Мирний.


Виконавчий директор Українського національного комітету ІСОМОS (Міжнародна рада з охорони пам'яток та історичних місць) Олена Сердюк та голова правління Інституту демократії імені Пилипа Орлика, Почесний президент ICOMOS Микола Яковина запропонували розпочати процес деталізаії кожного з цих об'єктів.

Дуже сподіваємося, що нашу ініціативу підтримають і державні структури України!
Бiльше фото з фам-тріпу можна переглянути тут:
https://drive.google.com/open?id=1BI3Vr9DaR2ud-reymunwO5FN8BqHYsh8
Якщо потрібна будь-яка довідкова інформація чи фото, пишіть на адресу: [email protected]
Додаткова інформація: Асоціація чорнобильського туризму є громадською організацією, яка ставить за мету відродження Чорнобильського Полісся (як самої Чорнобильської зони так і прилеглих постраждалих територій) та створення позитивного іміджу України на міжнародній арені шляхом комплексного розвитку туризму до Чорнобильської зони і прилеглих територій.
Асоціація об’єднує представників місцевої законодавчої та виконавчої влади, громадських організацій, бізнесів сфери туризму і гостинності, ЗМІ та профільних фахівців.

Долучайтеся до розвитку Чорнобильської зони!

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА