12:15 27.04.2018

Громадськість попереджує керівництво МОН про скоєння злочину

2 хв читати

6 та 14 березня у Національному авіаційному університеті пройшли перший та другий тури виборів ректора. Відбувалися вони відповідно розпорядженню голови Міністерства освіти та науки Лілії Гриневич.

Вже на стадії підготовки виборів було зафіксовано порушення. А саме: відсутність жодного представника від кандидатів на посаду ректора у складі виборчої комісії, а також використання в.о. ректора Ісаєнка свого посадового становища під час підготовки агітаційних матеріалів кандидатів. Інститути громадянського суспільства (ВГО "МОЛЬФАР", ГР при Києво-Святошинській РДА у Київської обл. та ГР при МОУ) долучилися до висвітлення цих порушень діючого законодавства.

Скарги на ці дії було направлено до відповідних правоохоронних органів, Організаційнго комітету виборів ректора НАУ, а також голові МОН пані Гриневич.

12 березня ВГО "Мольфар" та Громадська рада при Міністерстві оборони України закликали голову МОН Лілію Гриневич припините це беззаконня, та назначити нові вибори. Їх не почули.

14 березня пройшов другий тур. Порушення повторилися та зазнали більших масштабів. Та вже було зафіксовано факт фальсифікації протоколу виборів.

21 березня було проведено ще одну прес-конференцію із закликом до Лілії Гриневич врахувати порушення та назначити нові вибори.

Звернення громадськості почули у Верховній Раді. Зокрема, Леонід Козаченко (БПП), Олег Березюк (Самопоміч) та Мустафа Найєм (БПП) зробили депутатські запити до МОН.

Проте МОН жодним чином не відреагувало на запити народних депутатів. Хоча терміни відповіді вже сплили.

У той же час, Солом’янський районний суд м. Київ прийняв ухвалу, якою заборонено МОН визнавати результати виборів ректора НАУ та заключати контракт з, так званим, переможцем "до розгляду справи по суті". Але керівництво МОН проігнорувало рішення суду, та де-юре скоїло злочин: Ісаєнко В.М. призначено на посаду ректора. З ним укладено контракт.

19 квітня Мустафа Найєм провів брифінг в Верховній Раді, де представник ВГО "МОЛЬФАРУ" попередив голову МОН про скоєння злочину. Пані Гриневич запропонували законний шлях вирішення кризи. За законом, Міністерство мало відреагувати на таку публічну заяву протягом 5 робочих днів. Термін сплив у четвер. Про реакцію міністерства до цього часу нічого не відомо.

У ситуації, що склалася, громадськість вимагає від Лілії Гриневич, як гаранта демократичних процесів у вишах:

1. Відкликати незаконний наказ про призначення ректора НАУ Ісаєнко В.М.

2. Призначити незалежного в.о. ректора на час підготовки та проведення нових виборів ректора

3. Забезпечити прозорий та демократичний виборчий процес, де кожний кандидат матиме можливість представити виборцям свою програму, спостерігати за перебігом виборів та захистити їх результат.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА