17:38 03.05.2018

Agri Invest Forum 2018 - масштабна платформа для захисту інтересів агробізнесу України

3 хв читати

16 травня 2018 року у виставковому центрі "АККО Інтернешнл" відбудеться V Міжнародна конференція гравців аграрного бізнесу Agri Invest Forum, у ході якої учасники матимуть змогу обговорити ефективну взаємодію держави і аграрного бізнесу. Організатором заходу виступає Всеукраїнська Аграрна Рада.

Вперше за п'ятирічну історію Agri Invest Forum об'єднає понад 1000 учасників. На події також будуть присутні представники ключових міністерств, народні депутати України, представники посольств, міжнародні організації (USAID, IFC, IMF, WorldBank, EBRD), найвпливовіші ЗМІ.

Темою першого блоку у рамках бізнес-секції стане питання, яке не на жарт схвилювало увесь аграрний бізнес – відміна відшкодування експортного ПДВ для олійних культур: сої та ріпаку. А рамках даної дискусії провідні експерти галузі та народні депутати поговорять про те, яких наслідків зазнають малі та середні агровиробники від сумнозвісних "олійних правок".

Іншою не менш важливою темою для обговорення стане підвищення мит на ввезення добрив з Росії. Задля усебічного висвітлення проблеми завищених цін, монополії та дефіциту на вітчизняному ринку добрив, у рамках Agri Invest Forum відбудеться перша в Україні дискусія представників аграрного сектору і хімічної галузі.

Третя панельна дискусія буде присвячена питанням захисту від рейдерських атак. Заступник міністра юстиції Олена Сукманова розповість про законодавчі ініціативи боротьби із аграрним рейдерством, а практикуючий юрист по земельним питанням Кирил Левтеров та директор охоронної компанії "Гайдамаки" Сергій Баличев розкриють практичні аспекти боротьби із незаконним захопленням земель та врожаїв сільгоспвиробників.

На другій секції учасники розглядатимуть податкові та фінансові питання. Зокрема, голова податкового комітету Громадської ради при МЕРТ Ольга Богданова розкаже про податкові перевірки та ризики за їх наслідками, оновлений порядок процедури податкової зустрічної звірки, помилки у податкових накладних, порядок їх реєстрації та блокування, а також умови отримання та порядок розрахунку бюджетних дотацій.

Учасники дізнаються про новий принцип розрахунку бюджетної дотації для сільгоспвиробників та заповнення податкових накладних та декларацій з ПДВ для отримання дотацій. Також Ольга Богданова розповість про важливість та податкові наслідки проведення інвентаризації, а також нормативно-грошову оцінку землі для сільськогосподарських підприємств.

Іншими важливими темами до обговорення стануть рішення для оптимізації ведення бізнесу й інструменти фінансування та управління ризиками.

Темою третьої секції стануть проблеми та перспективи реформування об’єднаних територіальних громад в Україні. У ній візьмуть участь близько 50 учасників – голів вітчизняних ОТГ. В рамках дискусії мова буде йти про розвиток об'єднаних територіальних громад, проблеми в роботі ОТГ та створення інституту кооперації та місцевого самоврядування. 

Керівник напряму аграрної політики Проекту USAID "Підтримка аграрного і сільського розвитку" Олександр Каліберда розповість про децентралізацію в Естонії, а також досвід Тетіївської та Омельницької сільських об’єднаних територіальних громад (Київська та Полтавська області відповідно). Також експерт розкаже про недоліки розпочатого процесу передачі земель державної власності громадам та основні загрози, до яких він може призвести.

Ознайомитись з програмою заходу ви можете за посиланням.

Прес-служба ВАР

Інтерфакс-Україна - генеральний інформаційний партнер конференції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА